Оставете Иванчо и Марийка да решат!

Оставете Иванчо и Марийка да решат!

Оставете Иванчо и Марийка да решат!

Всичко започва в ранна детска възраст. Не, грешка – всичко започва още преди да се родиш. Аха, още не си проплакал за първи път и вече някой има планове за живота ти. Момче си - ще се казваш Иван, момиче си - ще се казваш Мария. Решено е!

 

Г-жа Димитрова или както ще я срещате по-надолу в текста - майката на Мария, винаги е мечтала дъщеря й да стане актриса, бащата на Иван – Г-н Петров винаги е вярвал, че ако има син, то той ще бъде лекар.

 

И ето я Марийка едва проходила вече посещава театралната школа за малчугани, а Иванчо вече има поне 10 комплекта с пластмасови скалпели, лекарски слушалки, спринцовки, марлички и всякакви други пособия, които подхождат на 3-годишния юнак, който като добави една 0 към възрастта си вече ще борави с истински такива. Ще поставя диагнози, ще изписва рецепти и ще лекува хората, мисли си баща му.

 

Първата роля на Марийка. Тя играе Червената шапчица в пиеската "Червената шапчица". Главна роля! Изиграна пред развълнуваната публика, състояща се от бабата на Марийка, вуйчото на Марийка, гаджето на вуйчото на Марийка, бащата на Марийка и естествено пред майката на Марийка, същата, която потопи невръстната си дъщеря в океана на актьорското майсторство без да губи време. Така де, диамантите трябва да бъдат шлифовани, докато е време, за да могат да блеснат, когато настъпи моментът. И г-жа Димитрова ревностно вярва в тази рецепта за успех.


И изведнъж плановете някъде се объркват. На Марийка въобще не й пука, че вълкът иска да изяде бабата на Червена шапчица, а Иванчо би използвал скалпел единствено, за да разреже етикета на новия си футболен екип.

 

Налице са двама разочаровани родители, много изгубено време и изгубени надежди. Налице имаме двама разочаровани, ненаясно със себе си млади хора.

 

Разочаровани, че не са оправдали очаквания, за които никога не са давали заявка. Разочаровани, че някой ги е накарал да тръгнат по нечий чужд път. Разочаровани, че не са знаели, че има друг път въобще.


Никога не съм разбирала свръх амбициозните родители, които проектират собствените си мечти върху децата си.


Хлапетата трябва да бъдат насочвани и насърчавани, но никога притискани да вършат нещо, само защото вие смятате това за правилно и редно.


Вие може да искате дъщеря ви да бъде следващата Елизабет Тейлър, но неусетно да лишите света от единствената Мария Димитрова – специалист по "Каквото тя желае".

 

Моля ви, нека оставим Иванчо и Марийка да решат сами!

 

Това не е виц от поредицата с двамата герои и всяка прилика с действителни лица и събития е случайна! 

3 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 16.06.2011|08:52
Много родители искат децата им да се занимават и учат това, което те са искали, но по една или друга причина не са могли, независимо дали децата искат това или не. В повечето случаи се получава така, че отрочетата им намразват това, с което ги карат да се занимават и се стига до големи скандали. Моите родители никога не са ме насилвали и са ме оставяли сама да си взимам решенията. Така трябва да постъпват всички, за да бъдат в мир с децата си. Стига им налагахте мнението си и мечтите си, стига с тази амбиция!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay