Откровения от мъж, който се е научил да разбира жените

Мъжката гледна точка...

Откровения от мъж, който се е научил да разбира жените

Научих изкуството на живота с жена. И няма нищо общо с нещата, които пише в любовните романи. Например, разбрах, че дългата коса на женa ми не е само за красота, чар, женственост и красиви вълни, които стигат чак до кръста ѝ. Тя означава също така задълбоченост и внимание. Когато дългата ѝ коса е разположена върху леглото, трябва да помня винаги първо нежно да я махам от възглавницата, преди да легна до нея. В крайна сметка това се превръща в навик.

Научих, че винаги, когато е тъжна трябва да я прегърна, да разбера какво се случва и да опитам да я успокоя. При мен нещата не стоят по този начин. Когато съм в кофти настроение не обичам хората да задават въпроси и да опитват да ми помагат. За да се справя с подобни моменти, трябва да бъда сам.

Научих, че въпреки че никога не ме моли за помощ, тя винаги очаква да съм там и да ѝ помогна. "Скъпи, не се притеснявай, ще се справя сама", "Мога и сама". Не, не може!  Или по-скоро очаква да ѝ помогна. Важно е тя да се чувства жена, а не кон. След като ѝ забраних да вдига по-тежки неща от букет рози, лошите ѝ настроения станаха рядкост и започна да се усмихва все по-често.

Научих, че моята жена не е само жената, с която споделям леглото, банята и кухнята. Тя също така е приятел, чиито думи трябва да слушам внимателно. Дори когато не говори за нищо конкретно. Жените не са загадки. Мога да получа ясен отговор на всеки въпрос, просто трябва да бъда по-внимателен. Тя винаги изразява нуждите си с голяма яснота. Винаги! Толкова е странно, когато чуя, че някой не може да разбере какво иска жена му. Вероятно просто не иска да разбере.

Научих, че в една връзка няма "аз", има "ние". И двамата трябва да правят крачки един към друг, докато устните не се сблъскат. Ако искате вие да стоите на едно място, а вашият партньор да измине цялото разстояние, тази връзка е обречена. Дори да попаднете в огромна яма по пътя, винаги има начин да излезете. Има изход от всяка ситуация, стига да го искате достатъчно силно.

И накрая, научих, че когато я докосвам, това, което наистина има значение не е чувството в стомаха ми, а чувството, което е на една ръка разстояние от мен. Ако можеш да я накараш да се почувства специална, тя ще бъде само твоя завинаги...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay