Познатите са много, приятелите - точно 7

От какви приятели се нуждае човек, за да бъде щастлив

Познатите са много, приятелите - точно 7

Както всяко нещо в живота, познатите ни идват и си отиват. Но не и приятелите! Когато говорите за най-добрата си приятелка, коя точно имате предвид? Тази от съседния чин в училище, тази, на чието рамо може да поплачете винаги или тази, която носи настроението на купона?

Jenite сме на мнение, че понятието "най-добър приятел” не съществува. Съществува обаче явление, наречено "истински приятели” и за една жена те са точно 7!

Приятелка от детството
Приятелката от най-ранните ви години е човекът, с когото сте споделяли толкова много радостни и нерадостни моменти - първото колело (и първото падане от  него), новият пич в класа, първата целувка (или секс), първото разбито сърце… Тя е тази, която никога не забравя за рождения ви ден и която ще скочи в огъня за вас.

Приятелката от детството знае всичките ви тайни, но именно тя е тази, която ги приема до една. Срещите и комуникацията ви въобще се осъществяват рядко, но пък затова може да седите с часове, наваксвайки пропуснатото и припомняйки си миналото с умиление.

Утешителката
Кой умее да ви изслушва най-добре след майка ви? Ами най-добрата приятелка с кодовото наименование Утешителката. Тя ще откликне на молбата ви за помощ без значение на часа, мястото и проблема.

Не забравяйте, че тази приятелка също е човешко същество, което, точно като вас, има чувства. Не пренебрегвайте отзивчивостта й заради собствена изгода и винаги връщайте жеста на добър слушател и съветник.

Познатите са много, приятелите - точно 7

Купонджийката
Денят е вторник, а никой от приятелките ви (дори и тези от социалните мрежи) не откликва на поканата "да пийнем по едно-две”... освен една - купонджийката! Тя е винаги на линия, що се касае до забавление. Щурият й характер гарантира забава навсякъде и по всяко време, която обикновено трае до ранните часове на нощта.

Тя познава музикалния "елит” на града и винаги ще уреди пропуск за някое грандиозно парти или безплатни коктейли и шотове на бара. С нея ще усетите терапевтичното действие на купонясването и ще забравите за всякакви тревоги и мъки.

Познатите са много, приятелите - точно 7

Лайфстайл експертът
Не знаете какъв тоалет да си облечете за фирменото парти или рождения ден на приятелка, какъв специалитет да приготвите за предстоящото гостуване на родителите на новото гадже, от къде да купите луксозен подарък за шефа или какво заведение да резервирате по случай рождения ден на партньора си. Е, оставете решаването на тези въпроси на човека, който най-добре ги разбира.

Освен, че е експерт по лайфстайл, тази приятелка е и изключително отзивчива. Тя ще отдели цял ден, цяла седмица, ако трябва, в обикаляне на магазините, за да ви избере най-пасващото ви облекло, ще посети всички ресторанти в града, за да се спре на най-подходящото меню. Дори лично ще се наеме с организирането на предстоящата ви годишнина от сватбата!

Придружителката
Никой не обича да посещава социални мероприятия, фитнес залата или специалните срещи за запознанства сам. Ето защо всеки трябва да има една приятелката на разположение, която винаги е съгласна да ви придружава навсякъде. Тя никога не мрънка, че иска да си ходи. Дори когато събитието не е по вкуса й, тя ще намери вариант да подобри атмосферата.

Познатите са много, приятелите - точно 7

Най-добрата… колежка
Да попаднеш в подходяща работна атмосфера със "свестни” колеги е може би най-предпочитаното "изискване” от страна на всеки бъдещ служител. А още по-хубаво е, когато намерите стабилна опора в лицето на някоя колежка, с която да борите заедно проекти, забележки, интриги, скуката в офиса и тази след приключване на работното време.

Приятелството с подобен индивид обикновено се осъществява единствено в пределите на офиса или в заведенията в близост до него. Разбира се, не липсват и случаи, когато "най-готината колежка” се превърне в приятелката купонджийка или съветник по лайфстайл.

Най-добрият Приятел
Да, правилно прочетохте - нужна ви е поне една вярна дружка от мъжки пол! И докато в несъгласие поклащате глава, ще ви кажем, че мъжете могат да бъдат истински приятели без задни мисли.

Този човек ще ви позволи най-добре да вникнете в мъжките чувства и мисли. Той ще ви дава най-правилни съвети, що се касае до любовни дилеми с представители на неговия пол. Дори може да послужи като "план Б”, когато останете без кавалер на сватбата на ваша приятелка.

Познатите са много, приятелите - точно 7

Ако тази статия ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay