Предимствата на това да си сам

Не бива да бъдете с някого, само за да не сте сами

Предимствата на това да си сам

Много необвързани жени завиждат на тези, които са във връзка. Мечтаят си за техния рицар, който ще бъде мил, нежен, ласкав, добър, досущ като един приказен герой.

Дами, но за съжаление живеем в реалността, а не в приказка. От опит Ви казвам, че във връзките много малко неща са розови. Ето защо, лично аз, виждам много предимства на това да си свободен, необвързан и да живееш сам!

Нека започнем именно от думата Свобода! Да, в доста двойки тя се пренебрегва и в един момент вие ставате като скачени съдове, които не могат един без друг. Където мръдне единият, там е и другият. Когато си необвързан, имаш пълната свобода да разпределиш времето си сам! Да, без някой да ти казва този уикенд не мога, нека го оставим за по-нататък или точно тази вечер не се чувствам добре. Хората във връзка се съобразяват толкова много с партньора си, че понякога това става досадно.

А когато си сам се чувстваш като волна птичка. Решаваш днес да отидеш на мини екскурзия – няма какво да му мислиш. Стягаш куфарите и тръгваш!

Трябва да успеете да разграничавате това да си сам и самотен. Самотата е по-скоро състояние на душата. Можеш да бъдеш в огромна компания, да имаш приятел и отново да си самотен. Да ти е самотно в душата. Да не ти достига все нещо.

Да си сам означава, че си направил мъдрия избор да не се занимаваш с хора, които видимо са неподходящи за теб.

Да си сам може да е прекрасно! Имаш повече врем за приятелките си, което значи повече питиета, забавни разговори и смях.

Приготвянето на вечерята също е много по-бързо и лесно. Когато живееш с един човек, трябва да се съобразяваш с неговия вкус. Понякога дори може да се наложи да сготвиш повече от едно ястие. А когато си сама, знаеш какво точно искаш и това отнема много по-малко време.

Ваканциите са нещо различно! Тогава наистина си почиваш! Ако си с мъж, в повечето случаи слушаш мрънкане как толкова много е нечовешко да се ходи, за да се види някакви си забележителност. Когато си сам, можеш да обиколиш целия свят като отвориш широко очи и се насладиш на прелестните гледки. Единственият шум, освен говора на туристите, ще е силното биене на сърцето ти.

Можете да оставате в банята, колкото искате. Никой няма да Ви мърмори, че банята не е само за Вас. Ами.. само за Вас си е пък. И няма да има никой, който да ви прави забележки.

Можеш да останеш насаме с мислите си, да ги чуеш, да послушаш сърцето си и да правиш планове за бъдещето. Човек, който има ясна визия за пътя си, може смело да върви по него.

Мога да оприлича това да си сам на птица, която може да разтваря криле толкова широко, колкото иска и да лети толкова високо или ниско, колкото си пожелае. Просто го няма камъка, който да я тегли надолу.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay