Ръководство за всеки силует на сватбена рокля

Каква е разликата между "русалка" и "тромпет"?

Ръководство за всеки силует на сватбена рокля

Като бъдеща булка, предложението за брак не е единственото нещо, на което ще кажете "Да". Сватбата на мечтите на всяка жена има хиляди детайли и трябва да вземете много решения. Но второто най-важно "Да" е това, което ще кажете на булчинската си рокля. 

В деня на сватбата ви всички погледи ще бъдат към вас, затова този специален ден заслужава най-специалната рокля. Тъй като има хиляди модели и варианти на булчински рокли, изборът може да бъде наистина труден. Едно от най-важните условия за избора на перфектната рокля е да изберете силуета, който пасва най-добре на вашето тяло. 

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид при първата проба на рокли:

  • Роклите тип "русалка", роклите по тялото и роклите тип "тромпет" ще подчертаят извивките на тялото ви. 
  • Плисетата и диплите визуално увеличават размера на тялото ви. 
  • Полите с висока талия и роклите тип "принцеса" ще прикрият несъвършенствата на тялото в областта на бедрата и ханша. 
  • Ако се колебаете, изберете А-линия.

Важно е да изпробвате поне по една рокля от всеки силует, за да разберете кое пасва най-добре на тялото ви. 

Освен да изглеждате добре, трябва и да се чувствате комфортно, така че не правете компромиси с комфорта. Трябва да ви бъде удобно! 

Научете повече за различните силуети:

1. А-линия 

Ръководство за всеки силует на сватбена рокля

А-линията е най-универсалният силует и съответно най-любимият на повечето жени. Тези рокли стоят добре на почти всички тела, като най-добре пасва на тяло тип "круша" и на жените със силно изразени извивки на тялото. Тези рокли са вталени до талията, а от талията надолу, роклята пада меко, подобно на буквата "А", откъдето идва и името на силуета. Хубавото на този тип рокли е, че визуално издължават и вталяват. Ако не сте особено високи и искате да изглеждате с няколко килограма по-слаби, това е силуетът за вас. 

2. Русалка

Ръководство за всеки силует на сватбена рокля

Този силует очертава тялото от гърдите до коляното и от коляното надолу се разширява. Този силует подчертава талията и ханша, вместо да ги стеснява, особено ако сте с форма на ябълка на тялото. Ако имате добре оформено тяло, този модел рокля ще ви стои прекрасно, но ако искате да прикриете нещо, определено не е за вас. Друго важно нещо, което трябва да обмислите и прецените е, че може да не ви е особено удобно с такава рокля, тъй като движенията на краката са ограничени. 

3. Тромпет

Ръководство за всеки силует на сватбена рокля

Тромпетът е вариант на силует "русалка". При тези рокли разширяването започва от бедрата, а не от коленете. Този силует е малко по-екстравагантен и е особено подходящ за жени с тяло тип "пясъчен часовник". Булките, които искат да покажат извивките на тялото си, избират този силует. 

4. Принцеса 

Ръководство за всеки силует на сватбена рокля

Повечето малки момичета си представят булчинската си рокля точно така- огромна, като на принцеса. Ако искате сватба като от приказките, този тип рокля е точно за вас. Този силует подчертава талията и бюста и скрива долната част на тялото. Ако имате тънка талия и добре оформен бюст, но се притеснявате от ханша си, например, роклята тип "принцеса" ще ви пасне идеално. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay