Светът на женските изневери

Ново проучване показва, че жените вече са по-неверни от мъжете

Светът на женските изневери

Напоследък все повече се замисляме дали всъщност вълшебната думичка "моногамност” не е химера в това динамично общество. Живеем във време, в което някои хора сменят партньорите си като "носни кърпички”, но продължаваме да се бием в гърдите, че имаме морал.

Моралът, от своя страна, определено не е това, което е бил някога, що се отнася до любов и взаимоотношения. За жените "от едно време" не са съществували думи като "кариера”, "еманципация” или "самостоятелност”. Единствената цел за тях е било да си намерят стабилен съпруг и да родят деца, които да отгледат като добри хора.

Сега ежедневно ставаме свидетели на така наречените, от някои хора, феминистки изказвания, че жената е равна на мъжа. Тази тема винаги буди много дебати, а редица изследвания ту потвърждават тази теза, ту - не.

Английско изследване, цитирано от Jagran Post констатира, че нежният пол все пак превъзхожда силния такъв поне в едно нещо. Изневярата!

Според данните, изведени от проучване на поведението на 4000 дами, жените са "по-развратни" и средно имат по 2,3 любовника сравнено с 1,8 за мъжете. Разбира се, няма как да не бъдат сравнени и причините, поради които се изневерява.

Представителите на силния пол прелюбодействат заради сексуалната тръпка, заради скуката от връзката си, за да си "начешат" егото. Дамите пък, от своя страна, търсят емоционално допълване, повдигане на самочувствието или възможност за нова връзка.

След всички тези сведения, няма как да не се замислим колко е вярна мисълта, че "Мъжът е измислил огъня. Жената е измислила как да си играе с него”. Дали интимността, истинската привързаност и връзките без лъжи не са просто мит, който виждаме в романтичните комедии? Дали не е дошло времето, в което всички се превръщаме в едни реални "Саманти”?

Светът на женските изневери

Факт е, че дори и след изневяра, мъжете рядко обмислят възможността да се разделят с постоянната си половинка заради друга жена. При жената е точно обратното, тъй като тя има склонността да се привързва емоционално към партньорите си. 

Нали знаете, че мъж с много жени е "пич", а жена с много мъже... Е, жената не може, не иска или не бива да изневерява? Тук се прокрадва и моментът с двойния стандарт - мъжете го правят, защото могат, а дамите могат, но не бива.

В своята книга "Невярна любов”, психотерапевтът Уили Пазини нарича съвременния свят "обществото на симпатичните егоисти”. Той пише: "Аз доминира над Ти и най-вече над Нас. На Аз-ът е позволено всичко: всяко желание трябва да бъде задоволено, по възможност веднага. Пазини не дели хората на мъже и жени в своите изследвания относно изневярата, защото според него "силите” са почти изравнени.

Разбира се, от всяко правило си има изключения и не може да слагаме всички под общ знаменател. Но няма как в случая да не стигнем до извода, че патриархалните догми продължават да "тегнат” в настоящето, защото не искаме да се отървем от тях.

Изневярата е най-лошото, през което може да мине връзката на двама души. А общественото лицемерие, свързано с двойния аршин за двата пола, вече трябва да спре. Никой не може да лепва етикети - що се отнася до чувства и емоции, дори и до сексуално желание, между жени и мъже разлика няма.

108 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 31.05.2012|13:18
с пушката и урока е на лице
7
Не е посочен 30.05.2012|13:34
Изневярата е най-лошото, през което може да мине връзката на двама души- това е самата истина,но е и добър урок също
6
Не е посочен 29.05.2012|10:16
хорското мнение изобщо не ме интересува,фонд обществено мнение не плащам
5
Не е посочен 28.05.2012|11:46
и аз винаги съм се дразнила заради това!
4
Не е посочен 28.05.2012|11:43
3
Не е посочен 28.05.2012|10:17
всичко е въпрос на гледна точка
2
Не е посочен 28.05.2012|09:25
да не слагаме общият знаменател
1
Не е посочен 26.05.2012|18:56
гадна е изневярата
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay