Тайните на една секс терапевтка

Секс терапия за душата

Тайните на една секс терапевтка

Сигурно да бъдеш секс терапевт е много завладяващо. Интензивна работа, в която говориш за интимните аспекти от живота на различни хора всеки ден. Със сигурност има призма, през която погледната тази професия, изглежда депресираща – слушаш за проблемите на хората. Но не е ли много по-потискащо да виждаш хора с проблеми, които не търсят помощ и решения? Освен това, работейки нещо подобно неминуемо научаваш много неща за живота и то от най-различни призми, съдби и гледни точки.

 

След кратко проучване и сравнение на мнения, успяхме да открием няколко съвпадения в изказванията на различни терапевти. Ето някои от тяк ако все още не сте се престрашили да се обърнете към специалист относно интимните размисли и страсти:  

 

За проблеми в сексуалния живот се искат двама.

 

Обикновено хората отиват на терапия с идеята, че или те или партньорът им имат някакъв проблем, който трябва да бъде разрешен. Но за танго се искат двама... Сексуалните проблеми обикновено са смесица от връзката между двама души – личните им борби, притеснения, чувства и възприятия.

 

Например – ниското либидо на една жена може да бъде комбинация от липсата на лична връзка с тялото й и недостатъчната нежност и предразположение от партньора й. Недостатъчното сексуално желание и вълнение на един мъж може да бъде продиктувано, както от поглъщаща тревожност и стрес в комбинация със студенина и недостатъчно внимание от страна на спътницата му.

 

Важно е да запомните, че когато има някакъв проблем от сексуално естество е без значение кой е първоизточника, защото неминуемо и двамата имате принос. 

 

Чувстваме се много по-добре, когато се фокусираме върху това да даваме вместо да получаваме.

 

Това не са митове. Психолози твърдят, че наистина е така, а и не може да не сте го изпитвали. Да даваш, провокира да отвориш и отдадеш цялото си сърце и тяло. Когато сме толкова отворени, сме способни да чувстваме два пъти по-силно. Звучи сълзливо, но е факт. Освен това, когато се раздаваме много, това мотивира партньора ни дава повече. Това е прекрасна обратна връзка, която може да прилагате по всяко време.  

 

Сексуалната промяна е гарантирана при различните преходи на живота.

 

Иска ни се да вярваме, че сексуалното ни желание не се променя с напредването на живота. Като, че ли възприемаме промяната като нещо лошо и запазването на статуквото е единствената желателна алтернатива. Но това не е реалистично. Честно казано не е и желателно. Телата ни се променят с минаването на времето и различните етапи от живота ни. За жените тези промени може да са раждането на дете или менопаузата.

 

Мъжете от друга страна, нямат толкова лесно доловими промени в живота си, но техните тела също търпят метаморфоза с течение на годините. В допълнение – колкото повече стареем, толкова повече узряваме емоционално.

 

Тази зрялост се трансформира в различни сексуални предпочитания и нужди. Например – когато сме на 30 вероятно харесваме секса повече заради физическата наслада, която ни носи. В по-напреднала възраст сексът става по-емоционален или поне ние го възприемаме като такъв. Колкото по-отворени и пропусквателни сме към тези промени, толкова по-голяма възможност имаме да повишим сексуалния си живот с течение на времето... и годините.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay