Трикове, които ще улеснят домакинските ви задължения

Трикове, които ще улеснят домакинските ви задължения

Понякога домашните задължения отнемат твърде много време. И това често се случва, защото не знаем ефективни лайф хакове. Опитвали ли сте някога да премахнете маркер с продукти за оформяне на коса, например? Или знаете ли, че просто трябва да охладите калъфката, за да спите удобно през топлите нощи? Ще ви разкажем за тези трикове и много други неща в тази статия.

Ние искаме да улесним живота си и да отделяме възможно най-малко време за домакинска работа, така че да имаме достатъчно време за по-важни неща. 

Замразете восъка, който искате да премахнете

Процесът на отстраняване на восък от мебели или плат може да повреди повърхностите им. Следващия път поставете кубче лед или пликче, пълно с лед върху восъчната капка за няколко минути. Когато восъкът замръзне и стане твърд, можете лесно да го премахнете с едно движение.

Оцетът премахва миризмите от микровълновата

Специалните функции за отстраняване на миризми на съвременните микровълни не винаги са толкова ефективни, колкото би трябвало да бъдат. Освен това не винаги помага с мръсотията, която не е толкова лесна за почистване. За да разрешите и двата проблема наведнъж, поставете купа (2 чаши) вода с 2 супени лъжици оцет в микровълновата и я включете за 5 минути. Оцетните изпарения ще премахнат миризмите и ще направят мръсотията по-мека, след това просто ще трябва да избършете с кърпа.

Отстранете мазните петна от килима с царевично нишесте

Използвайте царевично нишесте, за да премахнете мазни петна от килима. Изсипете го върху мръсната повърхност и го оставете за 15 до 20 минути. След това минете зоната с прахосмукачката и петното ще изчезне.

Парче хартия на дъното на кофата за боклук може да абсорбира течностите от боклука 

Може да изглежда, че поставянето на хартия под торбата за боклук е излишно. Вие обаче ще промените решението си, след като видите цялата неприятна киша, която се събира в дъното на кошчето. За да избегнете това и да улесните процеса на измиване на кошчетата, просто поставете хартия или стари вестници на дъното.

АЛКА-ЗЕЛЦЕР ще ви помогне да почистите вазите

Вазите с необичайни форми често изискват изключителни методи, когато става въпрос за почистване. Хапчета като АЛКА-ЗЕЛЦЕР могат да помогнат за премахването на замърсяванията отвътре. Просто сложете малко вода във вазата, добавете няколко хапчета и я оставете да кисне известно време.

Препарат за миене на съдове може да помогне за отстраняване на мазнините от ваната

Ако изведнъж ви свършат препаратите за почистване на ваната или те не работят според очакванията, опитайте да използвате препарат за миене на съдове. Не е тайна, че такива продукти се правят за премахване на петна от мазнини и масла. Замърсяването, което може да се намери по стените на ваните, е същата. Следователно, малко количество препарат за миене на съдове върху гъбата и кръгови движения ще свършат работа.

Закачалка ще ви помогне да закрепите торбата за боклук в кофата

Торбата за боклук почти никога не остава правилно поставена в кофата за боклук. Често се мачка и пада, докато ръбовете й могат да се замърсят от контакт с мокри боклуци. За да предотвратите това, просто залепете кукички на външните стени на кошчето за отпадъци, към които лесно можете да прикрепите дръжките на торбата.

Продуктите за оформяне на косата помагат за премахването на перманентния маркер от всяка повърхност

Ако вие или вашите деца сте оцветили масата с маркер, вземете всеки продукт за оформяне на коса, като пяна или лак, покрийте с него оцветеното място и го избършете със салфетка или памучен тампон.

Прикрепете тиксо към ръба на лопатката, за да съберете още по-малки боклучета

Прахът, пясъкът и дребните боклучета винаги са трудни за събиране, без значение колко усърдно използвате четката. Но тиксото може да помогне в това. Ако го залепите към ръба на лопатката, малки боклучета лесно ще се плъзнат в него.

Използвайте гумени ластичета, за да коригирате дозата сапун

Ако децата ви винаги изстискват твърде много течен сапун от дозатора, използвайте този прост трик. Увийте гумено ластиче около дозатора. В този случай помпата не може да се натисне чак до дъното и ще получите толкова сапун, колкото ви е необходимо.

Можете да отцедите пастата през гевгир

Всъщност не е нужно да поставяте пастата в гевгира, за да отстраните водата от нея. По-удобният начин е да сложите гевгира върху тенджерата и по този начин да отцедите водата. По този начин няма да се налага да местите пастата напред-назад. Освен това този метод е удобен, когато мивката ви е пълна с мръсни чинии.

Охладете калъфките за възглавници във фризера по време на горещо време

Ако нямате климатик, можете да подобрите нощния си сън с помощта на охладена калъфка за възглавница. Просто поръсете с малко вода върху една и я поставете във фризера за около 20 минути, преди да я поставите обратно върху възглавницата си. Ще бъде достатъчно хладно, за да ви осигури сън през цялата нощ.

Можете да замразите мляко или сметана в торбички за лед

Този трик може да бъде полезен за тези, които обичат студено кафе, или когато срокът на годност на млякото изтича. Освен това, за готвене може да се използва замразена сметана, както и замразен бульон или масло с билки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay