Трудното ставане сутрин може да бъде признак на интелигентност

Трудното ставане сутрин може да бъде признак на интелигентност

Изкушението просто да останем в леглото и да не отидем на работа обикновено е всекидневно и е голямо. Това е нещо, с което повечето хора се борят. Нищо добро не идва от това да си мързелив, особено когато целият свят се готви да започне деня. Но въпреки че невъзможността за ставане сутрин не е добър навик, науката казва, че това може да бъде признак на интелигентност.

Ако не искате да ставате сутрин, всъщност се противопоставяте на вашите гени

Британското изследване, наречено "Защо нощните птици са по-интелигентни", ни кара да погледнем към нашите прадеди. Според изследователите Сатоши Каназава и Кая Перина, древните хора са си лягали рано и са ставали рано. Отклоняването от нормата означава, че хората, които просто не искат да започнат деня, всъщност са по-подходящи за съвременния живот. Това само по себе си е знак за интелигентност. В крайна сметка, алармите с опции за дрямка са сравнително ново изобретение.

Още по-важното е, че нежеланието да ставаме показва инициатива. Ако имаме ясното желание да слушаме телата си и да не се съобразяваме с часовника, то това показва, че сме независими. 

Нощните птици са склонни да бъдат по-щастливи от хората, които става рано, според едно проучване.

Проучване на Университета в Саутхемптън разглежда поведението на съня на 1229 мъже и жени, както и техните социално-икономически положения. Като цяло хората, които си лягат до полунощ и стават след 8 часа сутринта, които били наречени "нощни птици", имат по-високи доходи и по-удобен, по-щастлив начин на живот, в сравнение с хората, които стават рано.

За съжаление, това не означава, че имаме свободата да спим по цял ден и да проспим живота си, колкото и изкушаващо да звучи. Хората, които прекарват 12 или повече часа в леглото, което е поне половин ден, също са изложени на по-висок риск от преждевременна смърт. За сравнение, хората с най-нисък риск са хора, които получават 8 часа сън.

В крайна сметка, сънят е твърде важен, за да бъде нещо, което да пренебрегваме. Трябва да получаваме достатъчно сън, но и да не се лишаваме от него.  И най-хубавото е, че не трябва да бъдеш гений, за да можеш да спиш през нощта ... всички можем да го правим.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


18 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay