Французойка е най-добрият готвач в света

Тя е най-добрият готвач в света

Майстор-готвач от Франция, която до сега е получавала хиляди награди, включително и 3 звезди на Michelin, беше отличена като "Най-добрата готвачка в света".

 

Ан-Софи Пик, която ръководи ресторанта "Maison Pic" във Валенс, Франция, надмина по майсторство Елена Арзак от Испания и Надя Сантини от Италия, достигайки до престижната титла.

 

Категорията беше представена за пръв път тази година от списание "Restaurant”, които организират наградите "S.Pellegrino 50-те най-добри ресторанти в света".

 

Новината твърдо заяви позицията на Пик, която е четвъртата жена в историята с три звезди на Michelin, като голямо име в света на гастрономията, все още доминиран главно от мъже.

 

Декориран с огледала в златни рамки, плюшени дивани, стари черно-бели снимки на семейството готвачи от генерацията Пик, ресторантът "Maison Pic" представя фина елегантност, която олицетворява и стила на готвене на Ан-Софи, често описван като нежен, женствен и респектиращ.

 

"Отличителни вкусове, нови комбинации и уважение към всяка съставка", това са основните принципи в кухнята на Пик.

 

Четвърто поколение готвач от фамилият Пик, 41-годишната готвачка израства в "обсипана" със звезди Michelin кухня, бъркайки в тенджерата с къкрещи раци и топвайки по някое пръстче в еклеровия крем на майстор готвача.

 

Ресторантът получава третата си звезда за пръв път през 1934г., когато бил под ръководството на дядо ѝ. От тогава баща ѝ Жак Пик и самата Ан-Софи защитават достойно придобитата привилегия.

 

След като учи управление на бизнеса и работи на пазара с луксозни стоки в САЩ и Япония, Пик се завръща във фамилната кухня, където иска да се наслади на "истинската си страст". И така изработва меню, което включва лаврак с хайвер, носещ името на баща ѝ и посветен на него и "митично" ястие, създадено през 1971г., с 30гр. хайвер Aquitane, като цените варират от 90 до 210 евро.

 

Пик беше избрана от 837 специалисти – критици, журналисти, готвачи и ресторантьори, които представят 27 различни международни региони. Тя победи Арзак, която също така е четвърто поколение готвач във фамилен ресторант ("San Sebastian”) и специализира в баската кухня, и Сантини, чийто ресторант "Dal Pescatore" в Италия също е с вековна история, и е майстор на морската кухня.

 

Официалното връчване на наградата на Ан-Софи Пик, която е спонсорирана от Veuve Clicquot, ще се проведе на гала вечер в Лондон на 18 април, когато ще се раздадат и наградите "50-те най-добри ресторанта в света" на "S. Pellegrino".


1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay