Любов като приказка

На някои все пак им се случва

Любов като приказка

Не вярвам в любовта от пръв поглед, във всеотдайната и неразрушима връзка между мъжа и жената. В щастливия край за цял живот: "и заживели дълго и щастливо". Може би вярвам, но дотолкова, че тези неща се случват на другите хора. Надявам се, че в седеммилярдния ни свят някъде някой е способен да обича по онзи красив и чист начин, който съм виждала в детските филми.

Образите на Красавицата и Звяра, Снежанка и Принца, Лейди и Скитника са живи в съзнанието на хиляди вече пораснали момичета.

Жива е идеята за онзи мъж, който те приема като най-голямото богатство, оценява добротата и красотата ти и не иска да бъде с други 100 жени, просто за да гали мъжкото си его. Друг е въпросът колко истински, от плът и кръв, е този мъж. "Съвършеният мъж е онзи, когото не познаваме", смята писателката Людмила Филипова, автор на няколко родни бестселъра.

Доста жени обаче успяват да открият мъжа на живота си. Техният идеален партньор, който съвсем не е съвършен. Не е и нужно.

Странно изказване, предвид песимизма, с който подхождам към въпросите, свързани със сърдечните трепети. Следвам принципа "ръка да пипне, око да види". И както някога хората са имали нужда от доказателство, за да се убедят във Възкръсването на Христа, така и аз имам нужда да видя любовта. Запечатана на филмова лента, но не с рисувани персонажи, а с герои от живия живот.

Така, съвсем случайно, се натъкнах на клип в YouTube. Клип, за който няма как да не разкажа.

Денят е 24 септември 2011, а мъж се готви да поиска ръката на жената на сърцето си. Избира не кое да е място, а
Downtown Disney. Предлага ѝ брак не по какъв да е начин, а с Flashmob. Песента, която звучи е "Marry you" на Бруно Марс.

Един мъж превръща любовта в истинска приказка. Пада на колене не с кристална пантофка в ръце, а със скромен пръстен, след като е изразил любовта си по-най спонтанния начин - със силата на музиката и танца. 

 

318 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 26.02.2013|12:18
Аз си мисля, че може би гарантира. Гарантира, че този човек иска тази жена да бъде щастлива, да бъде с него, а не просто така да отбие номера и да се направи на тъп.
1
Не е посочен 09.11.2011|13:15
Стратегически ход (на подобно предложение как да се откаже), но уви това не гарантира "и заживели щастливо ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ". Дано съумее да продължи с този чаровен романтичен подход :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay