4 сигурни знака, че се намирате в токсична връзка

Ето как да разберете...

4 сигурни знака, че се намирате в токсична връзка

Случвало ли ви се е да имате чувството, че партньорът ви не е човекът за вас? Да, със сигурност всички имаме известни колебания от време на време и се налага да поработим върху любовния си съюз. Но има ситуации, в които просто се намираме в погрешната връзка и нещата няма как да се получат по начина, по който ни се иска.

Има признаци, понякога по-големи, понякога по-малки, но много значителни, които подсказват, че се намираме в токсична връзка, която не ни дава нищо, а взема твърде много от нас и от нашите сили и емоции.

Днес ще ви разкрием някои от сигурните признаци на всички токсични взаимоотношения. Ако искате да бъдете щастливи, напуснете човека, който ви кара да чувствате едно от следните неща:

1. Хората около вас имат лошо мнение за партньора ви
Да, най-важното е вие да се чувствате добре и да сте щастливи, но все пак явно има нещо гнило щом родителите ви, приятелите ви и дори кучето ви, не харесват човека до вас. Запомнете, че те винаги ви мислят доброто и може би са видели някои лоши качества у този човек, а вашата любовна заслепеност не може да ги долови или поне не веднага.

2. Само вие трябва да се променяте
Ако човекът до вас постоянно ви кара да се променяте и да правите компромиси със себе си, то тогава какъв е смисълът от връзката? Трябва да има общи компромиси и отстъпки и двамата да искате да бъдете своята най-добра версия. Старанието трябва да е общо, а не само вие да се променяте, а партньорът ви и всичко останало да си остава същото.

3. Критикуват ви постоянно
Никой не е идеален и е нормално от време на време да се критикувате, дразните и карате. Но ако забележките са постоянни и  подигравателни, тогава този човек просто не ви заслужава. Той трябва да ви обича и приема с всичките ви недостатъци и да се гордее с вас, а не да се опитва да ви променя.

4. Вие винаги следвате, а той е водачът
Всичко в една връзка трябва да е разпределено 50/50. Не може само единият да е този, който взема решенията. Трябва да разменяте ролите си от време на време, за да се чувствате пълноправна част от тази връзка, а не безгласна буква, която се съгласява с всичко.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay