5 двойки, които трябвало да направят невъзможното, за да бъдат заедно

5 двойки, които трябвало да направят невъзможното, за да бъдат заедно

Понякога поради различни причини двама души, които се обичат, не могат да бъдат заедно. Според психолозите това може да направи връзката още по-силна. 

Прочетете историите на 5 двойки, които трябвало да направят невъзможното, за да бъдат заедно: 

1. Клеопатра и Марк Антоний

Нека надникнем в живота на известната египетска царица Клеопатра и могъщия римски пълководец Марк Антоний. Съюзът им започва, заради политически изгоди, но това, което започнало като съюз, скоро се превърнало в любов.

Двойката обаче била разделена, защото Марк трябвало да се ожени за сестрата на римския владетел Октавиан.

Въпреки че бил женен, Марк все още бил влюбен в Клеопатра и след три години те се събрали отново и продължили аферата си. Марк се развел със сестрата на Октавиан, заради което разгневеният римски владетел обявил война на Клеопатра. Въпреки усилията им, те загубили войната и посегнали на живота си. Октавиан решил да почете последното желание на Клеопатра, която трябвало да бъде погребана рамо до рамо с любовта на живота си Марк Антоний.

2. Крал Едуард и Уолис Симпсън

Когато става въпрос за кралски особи, има различни правила и етикет, които те трябва да спазват, за да запазят своите титли и позиции. Едуард, принц на Уелс, и Уолис Симпсън, американска аристократка, се запознават, докато тя е омъжена.

Двойката и принцът били близки приятели, но Едуард и Уолис бързо се влюбили. Бащата на Едуард, крал Джордж V, умира през това време, така че Едуард е провъзгласен за крал на Обединеното кралство.

Уолис решила да се разведе, докато крал Едуард се опитал да направи така, че тя да бъде приета в кралското семейство. Тяхната връзка обаче била посрещната със силна опозиция, така че крал Едуард трябвало да абдикира, за да бъде с Уолис.

Докато обявявал абдикацията си, Едуард каза: "Открих, че е невъзможно да нося тежкото бреме на отговорността и да изпълнявам задълженията си като крал, както бих искал, без помощта и подкрепата на жената, която обичам."

3. Милдред Ловинг и Ричард

Любовната история на Ловинг влезе в историята на Америка и вероятно ще бъде в учебниците един ден. Ричард бил бял строителен работник от ирландски и английски произход, а Милдред била от афроамерикански и индиански произход. Връзката им била забранена от законите на родния им щат Вирджиния, тъй като "междурасовите" бракове не били разрешени. Така че влюбените трябвало да напуснат дома си.

Въпреки това Милдред и Ричард обичали родния си град и искали да се върнат, така че решили да отнесат делото си до Върховния съд. Решението на Върховния съд в полза на влюбените било единодушно, за да могат да се върнат у дома и да отгледат децата си заедно като семейство. В крайна сметка смелата любов на Милдред и Ричард помогнала за прекратяването на законите за сегрегация в цяла Америка.

4. Серетсе Кама и Рут Уилямс Кама

Причината, поради която тази двойка не можела да бъде заедно, също бил цветът на кожата им, но точно както Милдред и Ричард, те получили своя щастлив край. Серетсе Кама бил главният представител на племето Бамангвато, а Рут била бяла работеща англичанка. Двойката получава неодобрение от племето на Серетсе, английското правителство и бащата на Рут. Въпреки това двамата се женят през 1948 г.

В продължение на години Серетсе и Рут били изгнани прогонени от родната страна на Серетсе и за да може да се върне, Серетсе трябвало да се откаже от вождството си. Серетсе оставил титлата си, за да бъде с Рут и децата им. Някогашният вожд се завръща у дома със семейството си като обикновен гражданин, но години по-късно Серетсе става първият президент на Ботсвана.

5. Теодора и Юстиниан I

Нека се върнем назад във времето и си представим средата на Византийската империя, когато император Юстиниан е бил могъщ император. Той се влюбва в млада актриса на име Теодора. Законът забранявал на мъже от неговия ранг да се женят за изпълнителки, така че променил този закон и все пак се оженил за Теодора.

Благодарение на своята интелигентност, Теодора става най-довереният съветник на Юстиниан. Заедно те станали могъщи и мъдри управници. Те реформирали цялата правна система на Рим; някои от новите закони, които те създали, се фокусирали върху подобряването на правата на жените. Много години по-късно Теодора починала, така че Юстиниан продължил да царува сам; никога не се е женил повторно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay