9 признака, че трябва да сложите край на връзката

Ето кои са те

9 признака, че трябва да сложите край на връзката

Когато става въпрос за взаимоотношения, няма златно правило или ръководство, които да следвате. Никой не може да ви помогне да изберете дали да бъдете заедно, дали да бъдете сами, да бъдете жертва или да сте щастливи. Само вие можете да решите дали да сложите край на връзката или да се борите за нея.

Ще ви представим 9 характеристика на връзката, която е на приключване. Ако някое от тези неща важи и за вашите взаимоотношения, сложете края възможно най-скоро.

1. Не сте щастливи

Ако често се чувствате нещастни, стресирани, дори обременени, това е първият знак, че идва краят на отношенията ви. Просто бъдете честни със себе си и признайте, че сте в "токсични" отношения. Опитайте се да определите какви "ползи" носи тази връзка, например, че ви спасява от страх от самотата или сте твърде несигурни, за да сте сами и искате да разчитате финансово и емоционално на партньора си.

2. Не можете да бъдете себе си, когато сте с партньора си

Когато сте с "правилния" човек, не е нужно да се преструвате за нищо: можете да бъдете себе си. Може да сте глупави и тромави и да не се чувствате виновни за това. Когато сте заедно, вие се държите естествено, сякаш сте сами.

Ако в отношенията си прекалено често се обръщате към вашите актьорски умения, вие лишавате себе си от това да бъдете автентичен, което ви дърпа назад от развитието на вашата връзка.

3. Партньорът ви ви контролира прекалено много

Бъдете внимателни, ако вашата половинка ви шпионира, след телефонните ви разговори, социалните ви мрежи, електронна поща и т.н.

Такива партньори само претендират, че са любящи и грижовни. Всъщност те контролират напълно живота ви под формата на емоционално насилие и нахлуват в личното ви пространство. Това е неприемливо в една връзка.

4. Живеете в изолация

Любимият ви човек се опитва да ви изолира от приятелите и семейството ви, да ви забранява да използвате телефона или колата си, или дори да ви предпазва от намирането на добра работа? Това са червени знамена за отношенията.

Това е форма на домашно насилие, което води до психологическа и икономическа зависимост от партньора ви.

5. Партньорът ви е прекалено ревнив

Срещате се с прекалено ревнив и притежателен човек, ако той причинява големи сцени на публични места, контролира вашите разговори, използване на социални медии и т.н., трябва да осъзнаете, че това не е любов. Това е форма на психологическо насилие и не бива да се пренебрегва.

6. Вашият партньор винаги подценява вас и вашите постижения

Време е да си тръгнете, ако често чувате от партньора си, че сте просто обикновен човек с обикновени постижения. Те се опитват да ви убедят, че никой няма да ви оцени, но най-лошото е, че започвате да вярвате, че това е вярно.

Вашият партньор има нужда от помощ, не от вас! Очевидно е, че вашият емоционален манипулатор има проблеми със самочувствието и се опитва да вдигне ниското си самочувствие, като ви омаловажава.

7. Почти е невъзможно да планирате заедно бъдещето си

Какви са основните характеристики на една връзка? Взаимно доверие, чувство за сигурност и планове за далечно бъдеще заедно. Всичко е различно в една нездравословна връзка: дори нямате краткосрочни планове и се опитвате да намерите извинение за това защо все още сте заедно.

Ако никога не говорите или не можете да мислите за бъдещето си, това е един от признаците, че сте в токсична връзка, която води до никъде.

8. Вашият партньор винаги се опитва да ви накара да се чувствате виновни

Вашият партньор винаги се опитва да ви прехвърли вината за това, което се случва в отношенията ви. В резултат на това често се чувствате като че ли трябва да обясните нещо, въпреки че не трябва.

Вашият квалифициран манипулатор не иска да поеме отговорност. Той ще направи всичко, за да ви накара да се чувствате виновни, като по този начин ще постигне собствените си цели.

9. Неконтролируеми епизоди на импулсивна агресия

Понякога дори и хладнокръвните хора могат да се ядосат, но това не би трябвало да стане нещо повтарящо се. Ако партньорът ви се ядосва лесно, особено когато ситуацията не е толкова стресираща, такива взаимоотношения могат да бъдат опасни.

Неконтролируемата импулсивна агресия винаги води до емоционално, икономическо и физическо насилие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay