Двойките, които се виждат два пъти седмично, имат по-силна връзка

Двойките, които се виждат два пъти седмично, имат по-силна връзка

Най-накрая сте срещнали подходящия човек и искате да бъдете с него непрекъснато. Това е съвсем нормално, но науката има друго мнение: 2 срещи на седмица са повече от достатъчни.

Ето как да изградите по-задълбочена и силна връзка с партньора си:

1. Това предотвратява изкуствената привързаност

Скот Карол, психиатър, обяснява значението на спазването на правилото за 2 срещи седмично в началото на връзката. Според Карол, честото виждане може да предизвика безпокойство, което може да доведе до проблеми и да разруши потенциално добрите отношения. Честите срещи с любимия могат да ви накарат да се заблудите, че сте привързани и че това е правилния човек за вас. Ако оставяте известно време между срещите, ще имате по-ясна представа за това какво чувствате към този човек.

2. Това запазва личното ви пространство непокътнато

Според проучването на проф. д-р Тери Орбух, наречено "Проектът на ранните години на брака", процентът на разводите е по-висок сред двойките, които имат проблеми с личното пространство, отколкото при двойките с нещастни бракове или проблеми с физическата интимност. Ако искате да изградите дългосрочна връзка, важно е да запазите личното си пространство. И двамата партньори трябва да запазят своята индивидуалност, да запазят своите навици и да оставят време за себе си. За да постигнете това, прекарвайте по няколко дни разделени.

3. Това ви дава време да се опознаете по-добре

Не бива да се впускате във връзка тип 24/7 още от самото начало. Ако това е човекът за вас, ще имате цял живот заедно, няма за къде да бързате. Ако прекарвате по-малко време заедно, ще имате достатъчно време, за да се опознаете. Ако се виждате по 2 пъти в седмицата, ще имате възможността да разберете какъв е човекът отсреща, да приемете неговата същност и да разберете дали ви харесва или не.

4. Това ви позволява да изградите приятелство

Проучване, проведено през 2014 г., показва, че двойките, които се определят като "близки приятели", имат по-добри взаимоотношения в сравнение с тези, които смятат, че са "сродни души". Когато срещнете някой специален, опитайте да го опознаете с по-бавни темпове.

Сет Майерс казва: "Най-добрият начин да запазите една нова връзка е да внимавате да не се виждате твърде често."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay