Зад завесите в пробната

Как да бъдем сигурни, че вкъщи няма да съжаляваме за покупките?

<p>Камерън Диас и Кристина Апългейт в "Най-сладкото нещо"</p>

Камерън Диас и Кристина Апългейт в "Най-сладкото нещо"

Всички познаваме "Малката стаичка на настроенията". Тя е по-скоро тясно пространство с недостатъчно закачалки и незакриващи всичко завеси - рядко е стаичка в истинския смисъл на думата. Но винаги е на настроенията. Или ще излезем от нея потиснати, че върху тялото ни тоалетите не стоят така, както сме си представяли, или пък ще проклинаме мислено производителите на дрехи. Как така все не успяват да направят онова, което търсим?

Настроенията могат да бъдат и в другата крайност. Възможно е да изхвърчим от пробната окрилени, тъй като сме намерили точната покупка. По целия път към дома си мислим как ще изглеждаме неотразимо с нея. Но често посърваме веднага, щом се приберем вкъщи и облечем избраните дрехи повторно. Оказва се, че на друго осветление, пред друго огледало, в комбинация с парцалките от собствения ни гардероб, визията ни доста се различава от онази красавица, която видяхме в пробната на магазина.

Сигурни сме, че сюжетът ви е познат. Съществуват обаче няколко лесни за спазване съвета, които могат да ви предпазят от подобни разочарования.

725943Направете си списък
Но не като списъка за супермаркета. Тук няма да изреждате какво смятате да купувате, а 10-15 от любимите дрешки в гардероба ви. Това ще ви помогне да стоите настрана както от повторения в моделите, така и от избор на неща, които след това няма да има с какво да съчетавате.

Покажете лоялност към някои марки 
Така можете да си спестите дълги обикаляния по магазините. Ако много се харесвате с определен панталон или рокля, има голяма вероятност предложенията от следващата колекция на лейбъла също да ви стоят така добре. Дизайнерите, особено по-луксозните такива, често съобразяват кройките с трайно установен модел.

Разчупете мисленето си 
Винаги взимайте със себе си в пробната поне едно нещо, за което си мислите: "Сладко е, но не е в мой стил". Кой знае? Понякога неочаквано се оказва, че точно тези дрешки ни стоят най-добре и ни помагат да се чувстваме свежи и променени. 

Спазвайте усещането 
Ако мисията ви е да откриете суперважна за вас рокля, която ще носите на специално събитие, недейте да я пробвате с конска опашка, хавлиени чорапи или маратонки. Носете със себе си подходящите обувки на токчета и чорапогащник, съветваме ви да си вземете дори червилото и четката за коса. Неустоимият тоалет се нуждае от самочувствие още преди да бъде закупен.

Обувките са особено важни 
Дори да си позволите да пренебрегнете съвета за червилото и четката за коса, в никакъв случай не подценявайте ролята на обувките. Панталоните и полите изглеждат по коренно различни начини с различни модели платформи и ток. Така че ако сте тръгнали на лов за този тип дреха, вземете със себе си обувките, с които е най-вероятно да я носите. И обратно - ако ще купувате нови обувки, отидете при тях с дрехите, на които е най-важно да паснат.   

Усъмнете се в огледалото 
Много магазини залагат на тактиката с отразителните повърхности, в които изглеждаме по-слаби, отколкото сме в действителност. За да добием реална представа за визията си, огледалото не трябва да бъде наклонено. Имайте предвид, че понякога дори се изхитряват да го сложат в дебела рамка, от която лекият наклон не си личи.

Зад завесите в пробната
Проверете как изглеждате в гръб 
Всички знаем, че това правило е важно, но сме склонни да го пренебрегнем, ако магазинът не разполага с подходящо разположени за целта огледала. В такъв случай накарайте продавачите да измислят решение на въпроса, вместо да ви убеждават колко хубаво ви изглежда дупето с въпросния панталон или пола.

Бъдете коректни 
Може би тук е мястото да отбележим, че "клиентът винаги е прав", но това не означава да оставяме бели петна по всички облекла, които сме замъкнали в пробната. Шопингът е мероприятие, което наистина може да ни изпоти. В случая обаче не е красиво да решаваме проблема с талк или сух дезодорант. 

Грижа за дрехата
Преценете материята или прочетете етикета, ако не им разбирате особено много на различните видове платове и украси. Преди да си дадете парите, е важно да бъдете сигурни в способността на дрехата да запази вида си след няколко пранета. В случай, че няма да си правите труда да перете на ръка фината рокля или пуловера с бродерии и пайети, просто ги оставете в магазина.

Тест за "мачкаемост" 
Ако гладенето не ви е любимо занимание, но сте педантично настроени на тема "гънки", можете да предвидите бъдещето си с дрехата още в пробната. Стиснете плата в юмрук и задръжте няколко секунди. Така ще видите как точно ще изглежда облеклото ви в края на деня.

725941Проверете всички външни детайли 
Ако още в магазина забележите проблеми с ципове, копчета или шевове, можете да бъдете сигурни - те ще се задълбочат. Затова по-добре не си създавайте главоболия, освен ако не сте се влюбили прекалено силно в недоизпипаната дреха.

Хвърлете един поглед и отвътре 
Подплатата, хастарът може да се счита за "визитна картичка" на дизайнера. По това лесно се разбира какво е качеството на дрехата - ако е добре изработена отвътре, то всичко по нея е зашито с внимание и грижа.

Разходете се
Това важи в пълна сила и за дрехите, не само за обувките. Разтъпчете се напред-назад около пробната, след това се върнете вътре, клекнете, седнете, протегнете ръце нагоре. Движенията на красивата и елегантна дама са свободни. Тя никога не трябва да изглежда скована или притеснена от неудобно облекло, което постоянно трябва да се подръпва оттук-оттам. 

Докато се разхождате, прегледайте наум личния си гардероб 
Последният съвет идва в случай, че сте пропуснали да спазите първия. Няма смисъл да се спирате на дреха, която прилича на няколко други ваши притежания, или пък тъкмо обратното - не би могла да се комбинира с нищо от досегашната ви колекция. Ако в гардероба ви всичко е така нагъчкано, че се затруднявате да си спомните отделните облекла, трябва сериозно да помислите за отърваване от онова, което не сте носили в последните две години. 

Не се притеснявайте - хубавите нови дрешки ще ви утешават в тази раздяла. И не забравяйте - покупката се прави с любов и ентусиазъм, а не просто, защото цената й е намалена!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



36
Не е посочен 04.12.2012|16:50
Най мразя да чакам жена ми в някой магазин когато мери дреха с часове,това е голямо изпитание за един мъж.
35
Не е посочен 04.12.2012|13:27
как мразя да пробвам дрехи ,понякога много ме мързи
34
Не е посочен 04.12.2012|13:02
Това се е работа за по цял ден!
33
Не е посочен 04.12.2012|12:53
Този материал ми напомни, че трябва да отида каси купя зимни дрехи, че е кучи студ на вън!
32
Не е посочен 04.12.2012|11:29
Като се сетя как пазарувах по - рано. Видя ли нещо на витрината, което да ми хареса въобще не се замислях и купувах. От едно известно време вече пазарувам, само ако имам нужда от нещо.
31
Не е посочен 04.12.2012|10:07
Аз винаги си търся дрехи които да мога да съчетавам с обувки палта и други аксесоари, тогава се постига ефект от покупката.
30
Не е посочен 04.12.2012|09:55
Обожавам шопинга, зарежда ме с положителна енергия, независимо какво и за кого пазарувам, но горепосочените правила също са много важни и всяка уважаваща себе си жена трябва да ги има в предвид, когато отиде на пазар:)
29
Не е посочен 04.12.2012|09:04
Определено не разполагаме с безкрайни финанси,за да пазаруваме безразборно.Трябва покупките да са практични и да имаме с какво да ги комбинираме
28
Не е посочен 03.12.2012|19:51
Много трябва да мислим преди да се обедим че една дреха е по вкуса ни удобна ни е и ще си я купим,защото платим ли край искаш неискаш тя става вечно наша.
27
Не е посочен 03.12.2012|18:20
Това е най-важното покупката да се прави с любов и ентусиазъм, а не просто, защото цената й е намалена!Случвало ми се е обратното и много съм съжалявал след това!
26
Не е посочен 03.12.2012|17:13
Много пъти ми се случвало да правя грешни покупки .
25
Не е посочен 03.12.2012|17:12
Много пъти си купувам неща , за които съжалявам след това . Трябва да се науча да мисля преди да купувам .
24
Не е посочен 03.12.2012|16:46
Веднъж влязох зад кулисите на един театър - беше ми адски интересно трябва да знаете :))) Виждаш нещата отвътре, такива, каквито няма да ги видиш на сцената например.
23
Не е посочен 03.12.2012|16:45
Тази статия малко ми звучи като наръчник за кифлата
22
Не е посочен 03.12.2012|15:54
Живеете в България,плащайте в краен случай,когато сте убедени,че ще носите тези дрехи
21
Не е посочен 03.12.2012|15:36
Най-труден е избора на хубави дънки. Аман от китайските боклуци!! Нито отговарят на номер, нито пък стоят нормално! Аз не мога от една година да си намеря хубави класически, прави дънки, деним!!
20
Не е посочен 03.12.2012|15:35
На мен ми се е случвало неща, които наистина не харесвам, да ми стоят страхотно и обратното.
19
Не е посочен 03.12.2012|15:34
Аз също. Правила съм го това, уж ми харесва, взимам я, и после не го поглеждам. така една рокля стои необличана, а не беше много евтина.
18
Не е посочен 03.12.2012|15:33
Така е! Все едно връщаш една торба с борчове братче, а имаш право дори парите да си изискаш!
17
Не е посочен 03.12.2012|15:32
Аз не съм ходила ей така на свообден шопинг от години. Пазарувам при нужда и от време на време поглеждам някоя витрина.
16
Не е посочен 03.12.2012|15:32
Аз ако можех нямаше да меря изобщо. На този етап няма как да си позволя обаче подобна волност и да си купувам дрехи наслуки.
15
Не е посочен 03.12.2012|15:30
Аз лично много трудно си избирам дрехи, каквито и да е вече в днешно време. Защото е пълно с какви ли не деформирани боклуци и китайски парцали, които няма т нито кройка нито нормален стоеж.
14
Не е посочен 03.12.2012|15:30
Дам, често ми се случва да попадна на нарочно изкривено огледало или някакво което нарочно умалява. Хем ти става едно хубаво, хем знаеш, че това е измама. За това не се доверявам много на тези пробни:)
13
Не е посочен 03.12.2012|15:28
Не мога да кажа, че съм чак такава манячка на тема пазаруване. Подбирам си дрехите все пак, оглеждам се добре, но общо взето си знам вече какво ми стои добре и кое не.
12
Не е посочен 03.12.2012|15:25
Напоследък влизам в магазин, само ако имам нужда от нещо. Избягвам излишните неща, защото после определено ще съжалявам, че съм харчила пари за нещо, което не ми е нужно, а съм го купила само, за да го имам.
11
Не е посочен 03.12.2012|15:17
Ах, нямам много време да прекарвам в пазаруване за съжаление, иначе е голям кеф!
10
Не е посочен 03.12.2012|13:54
Аз не меря никога дрехи в пробни по магазините но има жени които им съчувствам в това отношение ,мъка си е да мериш почти цял ден и накрая нищо да не ти хареса
9
Не е посочен 03.12.2012|13:44
Нямам толкова време да се помотавам!
8
Не е посочен 03.12.2012|13:41
Най-добре изобщо да не я купуваш, ако имаш някакви съмнения. Всички тук работят на принципа "кръв повръщам, пари не връщам"
7
Не е посочен 03.12.2012|13:32
Ах, така да мразя да меря! :)
6
Не е посочен 03.12.2012|12:54
Имайки предвид колко и без това затлачени сме от излишества в живота си е някак глупаво да правим същото и по отношение на дрехите, които носим и купуваме.
5
Не е посочен 03.12.2012|12:35
Първата снимка е отврат!
4
Не е посочен 03.12.2012|12:12
Полезна статия за хората,които живеят в България,където да върнеш дреха в магазина,от който си я закупил е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!
3
Не е посочен 03.12.2012|11:59
Наистина последни съвети! Аз напоследък особено внимавам какно си купувам, за за не се превърне в поредната дреха, която просто си стои в гардероба непокътната.
2
Не е посочен 03.12.2012|11:57
Ехеее, че тези съвети са за съвсем начинаещи шопинг манячки, всички, останали, които сме влизали повече от 5 пътив магазин, много добре се ориентираме, а и аз не мисля, че е грешно човек от време на време да си купува нещо, което е коренно различно от това, за което е тръгнал.
1
Не е посочен 03.12.2012|11:26
Боже, колко са млади Кристина Апългейт и Камерън Диаз на снимката, под статията....този филм най-сладкото нещо излезе ако не греша точно преди 10 години...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay