Как да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи правилно

Как да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи правилно

Първите чорапогащи се появяват в САЩ през 60-те години на миналия век. Тогава се появява и тенденцията на късите поли. Днес чорапогащниците са основен елемент в гардероба, но дизайнерите, блогърите и обикновените хора все още продължават да обсъждат как да ги носят правилно и дори дали изобщо да ги носят.

Може да забележите, че моделите и манекените в магазините за облекло често показват облекла без чорапогащник. И много често жените трябва сами да решават как да съчетават дрехата с чорапогащника, без да са получили напътствия от дизайнерите. 

Ето как правилно да комбинирате чорапогащниците с дрехите и обувките:

Има наистина много малко ограничения, свързани с носенето на чорапогащници, тъй като светът на модата е динамичен и можете да експериментирате много. Но все пак, за да изглеждате добре, трябва да знаете някои закономерности. 

Трябва да имате предвид няколко фактора, когато носите чорапогащници: 

околната среда и подходящия за нея стил на облекло (офис, формално или неформално парти, разходка в града и т.н.);

вашата възраст;

модните тенденции и вашия собствен вкус;

метеорологичното време.

Общи правила

Въпреки епохата на експериментиране с дрехи, по-добре е да се придържате към това правило: колкото по-плътен е чорапогащника, толкова по-плътни са дрехите, толкова по-масивни са обувките. Комбинирайте памук и синтетични материали с чорапогащи с плътност до 40 ден. Чорапогащи с 20 ден се считат за тънки, а тези с 40-за полусезонни. По-дебелите, топли чорапогащници изглеждат добре с поли и рокли, изработени от трикотаж, вълна или дънков плат. Но имайте предвид, че плътните чорапогащи не изглеждат добре с бизнес костюм.

Не се опитвайте да спестите пари от чорапогащници. Евтините продукти се разкъсват и се разтягат лесно, което създава гънки. Освен това цветът на евтините и тънки чорапогащи често се разпределя неравномерно.

Никога не носете блестящи чорапогащници.

Не забравяйте за времето навън. Ако е горещо, не е нужно да слагате чорапогащи. Ако не се чувствате комфортно да носите къси поли, без чорапогащи, изберете панталони или дълги поли.

Никога не носете чорапогащи с чорапи върху тях. Единствената ситуация, в която можете да направите това е поставянето на чорапи върху чорапогащи, за да ви бъде топло, когато носите ботуши и тези чорапи няма да бъдат видими.

Белите чорапогащници често могат да се видят в модни ревюта, но в ежедневието е трудно да се съчетаят с други дрехи. Много хора свързват белите чорапогащи с малки момичета.

Комбиниране на чорапогащници с обувки 

Колкото и странно да звучи, чорапогащници и отворени обувки не са табу. Основното нещо е да се следват няколко правила:

Обувките трябва да имат високи токчета.

Чорапогащникът не трябва да е в бежови цветове.

Шевовете или подсилените пръсти не трябва да се виждат.

Чорапогащите не трябва да са прекалено прозрачни, но прекалено дебелият чорапогащник също не е опция.

Когато комбинирате отворени летни обувки и чорапогащи, можете да създадете неформална гръндж визия или, обратно, вечерно облекло за коктейл. Също така те не е задължително да имат еднакви цветове.

Как да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи правилно

Не е препоръчително да носите чорапогащник със светли обувки, сандали, мокасини и други. Все повече навлиза комбинацията чорапогащник и маратонки. Плътните чорапогащи също си подхождат с боти, ботуши и масивни обувки. 

Как да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи правилно

Има едно правило: обувките трябва да са по-тъмни от чорапогащника. Има едно изключение: черните обувки с черни чорапогащи е добра комбинация, която удължава краката.

Основни цветове

Как да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи правилно

Модните блогъри и стилистите отдавна обсъждат дали чорапогащи с телесен цвят трябва да се носят изобщо. Много момичета ще се съгласят, че един чорапогащник в телесен цвят е перфектната възможност за офиса. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че тези чорапогащи трябва да създадат илюзия, че няма нищо по краката ви. Чорапогащите от всички други цветове са предназначени да покажат, че краката ви не са голи. Ето защо, вместо блестящи чорапогащи, изберете матови нюанси, които най-добре съответстват на цвета на вашата кожа. Освен това е по-добре да не носите чорапогащи в телесни цветове, освен в офиса или на бизнес срещи.

Черните чорапогащи могат да създават както правилно, така и грешно впечатление. От една страна те изглеждат универсални и съвпадат с почти всичките ви дрехи. От друга страна, те могат да се открояват в комбинация с светла рокля и да направят целия ви вид да изглежда агресивен. Плътните черни чорапогащи ще допълнят ежедневния ви стил, докато тънкият черен чорапогащник може да съсипе вида ви на бизнес среща или празнично събитие.

Вместо черните, изберете други по-интересни, но не и блестящи цветове за вашето офис облекло: графит, антрацит (цвят на мокър асфалт) или мока. Те могат да бъдат комбинирани както с тъмни, така и със светли дрехи. 

Цветни и "фантастични" чорапогащи

Как да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи правилно

Цветните чорапогащи винаги добавят неофициалност към външния вид, така че помислете за ситуацията, за която избирате облекло. Може да е доста трудно да комбинирате цветните чорапогащи с другите дрехи правилно. Ако имате съмнения относно решението си, следвайте това просто правило: не използвайте повече от 3-4 цвята, комбинирайте студените нюанси със студени нюанси и топлите нюанси с топли.

Как да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи правилно

По-добре е да не носите телесни чорапогащници с шарки и детайли по тях. В действителност детайлите по краката ви ще създадат впечатление, че краката ви са покрити с натъртвания и драскотини. Въпреки това, чорапогащите с имитация на татуировки, които се появиха наскоро изглеждат наистина добре.

Как да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи правилно

Така наречените "фантастични" чорапогащи - чорапогащи с картини и орнаменти - трябва да се комбинират с дрехи само в един тон. Перфектната опция за печат са точките - те изглежда приятно.

Чорапогащникът и дължината на полата

Как да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи правилно

Носенето на тънки чорапогащи с мини пола и късо яке в студено време не изглежда добре. Хората няма да бъдат впечатлени от способността ви да издържате на студа. Това създава грозно впечатление. Комбинирайте чорапогащи и къси поли с дълго палто през студените сезони.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay