Колко опасни са всъщност любимите високи токчета?

Обувките на висок ток причиняват по 100 000 травми годишно

Колко опасни са всъщност любимите високи токчета?

Оказва се, че любимите ни високи токчета могат да бъдат по-опасни, отколкото сме предполагали. Всички се изморяваме по-бързо, когато ходим на тях, а често се стига до някоя и друга рана.

Ново американско проучване разкрива опасността от високите обувки и показва на какви мъчения се подлагат жените по света всеки ден.

За последните десет години през спешното отделение в Америка са минали над 123 355 дами, които са били с травми, получени от носенето на високи токчета.


Колко опасни са всъщност любимите високи токчета?

Изследването е направено от университета на Алабама в Бирмингам. Оттам отчитат, че най-често срещаните наранявания са навяхвания и изкълчвания на крака и глезена. Едва ли има жена, която да не е стъпвала накриво заради височината на тока. Именно това довежда най-често до болезнени и опасни изкълчвания и растежения.

Как да се предпазите от травми?
Просто е - спрете да носите токчета. Или поне не всеки ден! Те причиняват дискомфорт на стъпалата и глезените. Ограничават движенията на мускулите около глезена и не ни позволяват да стъпваме с цялата площ на ходилото. Така можете да залитнете или да се спънете много по-лесно.

Колко опасни са всъщност любимите високи токчета?

Този вид обувки не е безопасен и никога няма да бъде. Ясно е, че токчетата имат своите предимства и с тях изглеждате по-елегантни, но безопасността и комфортът трябва да бъдат поставени преди всичко останало.

С ниските обувки ще се чувствате много по-добре и няма да ви се налага да внимавате на всяка крачка. Здравето е по-важно от някакви си допълнителни сантиметра височина.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay