Модните блогърки, които не се срамуват от килограмите

Те не се вместват в стандартните мерки на модата, но това не ги спира да се интересуват от нея

Модните блогърки, които не се срамуват от килограмите

На страниците на Jenite.bg сме ви запознавали с десетки модни блогърки от цял свят. Покрай това няма как да не забележим, че най-харесваните сред тях, онези с най-многото последователи, приличат на истинските професионални модели. Te са също толкова слабички и облечени в дрехи, които излизат дебело за портфейла.

Замислихме се. Дали е нормално да се получава така? Разбира се, очаквано е - каквото и да си говорим, за никого не е тайна, че култът към фината женска фигура продължава да се издига на пиедестал. Не всяка дама обаче успява да се вмести в него. А не е ли целта на модните блогове именно да противостоят на модните списания, като показват стила в реалните му, ежедневни измерения?

Заинтригувани от тези въпроси, се разровихме из мрежата, за да видим как изглежда plus size модата в личните страници на потребителките. Представяме ви четири интересни дами, на които попаднахме.

"Дебелият секс" на Рашел

Модните блогърки, които не се срамуват от килограмите
Рашел определя себе си като "феминист, дебел активист". Нейният блог се нарича "Късогледата сова" (The Nearsighted Owl) и според думите на създателката си, представлява нейния "честен живот на дебела кучка, която вярва, че всичко може да бъде спестено и че всички тела са хубави".

Както се вижда, тази нахакана дама с чувство за хумор няма никакъв проблем да използва думата "дебела". Всъщност тя няма проблем с нищо, тъй като се е приела такава, каквато е и си се харесва. Освен многобройните ѝ снимки с различни тоалети, за това свидетелства и публикуваната от Рашел гола фотосесия. Заглавието е "Дебел секс".

Модните блогърки, които не се срамуват от килограмите
Розавата пайетка Джесика 

Модните блогърки, които не се срамуват от килограмите
Както се вижда от снимката по-горе, Джесика Дий също не се притеснява да се разсъблича пред обектива. Или, дори да се притеснява, си е поставила за цел да превъзмогва стеснението. Тя също се нарежда сред смелите дами, които категорично отказват представите на обществото за красива фигура да им поставят граници. Влечението на Джесика е да води свой собствен моден блог и тя точно това прави, независимо какво е чуждото мнение.

Младата блогърка нагледно отхвърля идеята, че закръглените жени трябва да се обличат предимно в черно. Напротив, в стила си на обличане Джесика набляга на привличащи вниманието елементи, като розовия цвят и пайетите, например. Дори заглавието на страницата ѝ е "Твърде много пайети" (Too Many Sequins).

Модните блогърки, които не се срамуват от килограмите
Танеша - момичето с извивките 

Модните блогърки, които не се срамуват от килограмите

В заглавието на популярния си блог Танеша Ауасти се самоопределя като "Момиче с извивки" (Girl with Curves). Що се отнася до модните редактори, които са се запознавали с нея, те пък определя Танеша Ауасти като " момиче със сериозен стил".

Тази красива дама безспорно е сред най-уважаваните plus size блогърки. Тя дава безценни съвети на закръглените момичета относно това как могат да изглеждат блестящо в кожата и дрехите си. В момента чаровната Танеша е бременна и задачата ѝ става още по-интересна - тя представя добре съчетани тоалети, подходящи за бъдещи мами с още няколко допълнителни килца отгоре, натрупани покрай бременността.

Модните блогърки, които не се срамуват от килограмите 
И Кели се облича

Модните блогърки, които не се срамуват от килограмите
Забавната Кели Би също намира място сред най-популярните plus size блогърки. Тя описва своя свят така: "Мода, Красота, Отвъд тях... Живея за всеки великолепен ден... И се обличам!" (And I Get Dressed).

Смятаме, че философията на Кели може да послужи чудесно като завършек на тази статия. Обличайте се, обичайте се, обичайте живота!

Модните блогърки, които не се срамуват от килограмите
Ако всичко това ви е било интересно и искате да ви запознаваме с цялото разнообразие от жени по света, можете да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!

26 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 24.01.2014|17:40
Много ми харесва Танеша - има страхотни извивки
12
Не е посочен 24.01.2014|17:38
не виждам защо трябва да се срамуват
11
Не е посочен 09.01.2014|18:13
И на мен някак си не приемам да се събличат така жените.
10
Не е посочен 09.01.2014|18:09
Интересни са има какво да се види.,
9
Не е посочен 08.01.2014|18:34
Тази първата изобщо не ми харесва.
8
Не е посочен 08.01.2014|18:30
Имат интересни предложения.
7
Не е посочен 03.01.2014|18:13
Със сигурност има какво да се види и научи.
6
Не е посочен 03.01.2014|18:08
Хубави жени, но някой снимки са прекалени.
5
Не е посочен 30.12.2013|15:40
Първата мадама май е най - фината .
4
Не е посочен 30.12.2013|15:24
Те си знаят..
3
Не е посочен 27.12.2013|16:32
Браво на тях и аз не виждам от какво трябва да се срамуват, красиви жени въпреки теглото си.
2
Не е посочен 27.12.2013|10:21
Не виждам за какво трябв ада се срамуват от теглото си? нима трябва са имаш данни за манекенка за да бъдеш моден блогър?
1
Не е посочен 21.12.2013|19:16
Всяка жена има правото да се облича както иска и както се чувства. Първата блогърка дори ми е забавна като стил, но защо по дяволите трябва да се съблечеш чисто гола в тези килограми да те гледа целия свят...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay