Морската колекция на Chanel ни връща при Марлене Дитрих

Морската колекция на Chanel

Два дена преди началото на кинофестивала в Кан, френската Ривиера потъна в блясъка на представянето на морската колекция на модна къща "Chanel", която е достойна за екранните легенди от златния век на Холивуд, съобщи БТА.

 

Манекенки, наподобяващи Марлене Дитрих, преминаха по подиума във вечерни рокли от коприна в цвят слонова кост, обсипани по деколтето с огромни перли. Сексапилната им походка беше много подходяща за ваканционния шик, който е същността на морската колекция.

 

"Става дума за по-малко пищност, за естествена елегантност" - каза дизайнерът Карл Лагерфелд.

 

В колекцията преобладават костюми с тесни прави поли и сака с лъскави копчета, плисирани поли и дълги рокли от кремава коприна. Те напомнят много за полите за тенис от 40-те години на миналия век. Светлите вечерни рокли изглеждат много подходящи за червения килим. Човек може да си представи някоя от звездите в публиката, като музата на "Шанел" Блейк Лайвли или младата актриса Клеманс Поези, облечени в тях на кинофестивала в Кан.

 

Сред обувките имаше доста странно предложение - съчетание между джапанки и ботуши до коляното. Те изглеждат доста непродаваеми, но с "Chanel" човек никога не може да бъде категоричен. Изглежда всичко, което тази модна къща покаже, в крайна сметка се разпродава в магазините.

 

"Това е за жените в Кан, за жените, които носят с банските истински перли и диаманти - каза Карл Лагерфелд. - В крайна сметка не може да носиш изкуствени камъни във водата".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 10.05.2011|11:57
"Chanel" винаги създават колекции, които карат всяка жена да посети бутиците им. С тази нова плажна колекция ни напомниха, че въпреки студеното за месец май време навън, идва най-слънчевият и топъл сезон от годината, а именно лятото. Всяка дама би изглеждала великолепно в подобни стилни дрехи, но определено на нашите плажове би се отличавала.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay