Топ 7: Най-фаталните грешки при шопинг

Какви грешки не трябва да допускате при пазаруване и какво да направите, за да ги избегнете

Топ 7: Най-фаталните грешки при шопинг

Коя жена не обича да пазарува? Ако някъде по света съществува такава, тя просто има назначени хора, които да го правят вместо нея. Пазаруването на дрехи и аксесоари, дори на мебели или домашни потреби, е нещо, превърнало се ритуал за всяка жена. Самият процес на излизане, обикаляне, разглеждане с часове, ни доставя истинско удоволствие.

За много жени това е начин да избягат от ежедневието си и да отделят малко време за себе си, да се почувстват специални. Превърнали сме пазаруването в точно изчислена схема, в която се намират любимите ни магазини, най-удобният за нас маршрут и най-удобното време. Знаем датите на всички разпродажби по-добре от графика в офиса.

Но, както при всяко друго нещо, което вършим, можем да сбъркаме и да допуснем грешка. Това се отнася и за любимото занимание на нежната част от света. Често бързаме и нямаме време да пробваме или купуваме нещо, без да е съобразено с цялостната визия на гардероба ни. Затова днес ще ви подскажем какво не трябва да правите и какви са най-често допусканите грешки, свързани с пазаруването.

Неправилното време
Ако отидете на пазар, когато сте уморени, няма как да не направите грешка. Моловете и магазините са препълнени следобед и вечер. Затова е по-удачно да отидете сутринта или по обяд. Едва ли ще има много хора в 10:00 сутринта, така че ще сте много по-спокойни и отпочинали. Не забравяйте да хапнете нещо, малко преди да отидете в мола. Няма да е добре, ако обикаляте по магазините, а коремът ви се обажда, но пък и обратният вариант с преяждането не е желателен. Все пак искате да се видите в най-добрата си светлина в пробната с бъдещите си нови дрехи, а не как коремчето ви стърчи леко над дънките.

Купувате, без да пробвате

Топ 7: Най-фаталните грешки при шопинг


Това е една от най-големите грешки, които може да допуснете, докато пазарувате. Дори да бързате или пък да сте по средата на голяма разпродажба, където магазинът се превръща в арена с гладиатори, или не ви се чака на километричната опашка, трябва да пробвате. Ако пазарувате на посоки, може да окажете с дреха, която не ви става или не си пасва с нищо от гардероба ви. В този случай ще трябва да търсите на кого да я подарите или пък да се охарчите за куп други неща, които да й подхождат.

Също така не забравяйте да облечете дрехи, които да са ви удобни и да се събличат и обличат лесно. Сдобийте се и с голяма торбеста чанта, в която да побирате малките си покупки, за да бъдат ръцете ви по-свободни. Ако пък сте тръгнали да купувате вечерна рокля, не забравяйте да я пробвате с високи обувки.

Насочвате право към коша с намалените артикули

Топ 7: Най-фаталните грешки при шопинг


Това може да не изглежда толкова добре, колкото очаквате. Често жените смятат, че евтините и приемливи неща, които купуват, са изгодна сделка, но това невинаги в така. Понякога просто се сдобивате с нещо, за да допълните гардероба си и да имате повече неща. Не правете тази грешка. Мислете, че всеки даден лев за един от тези артикули може да бъде прибавен към останалите за онази ужасно скъпа чанта, в която се влюбихте преди две седмици или нещо, от което наистина имате нужда.

Пренебрегвате условията за връщане
Една от най-неприятните шопинг грешки, които може да направите, е да не прочетете условията за връщане на закупения от вас артикул. Вече ви обяснихме, че не трябва да бързате при пазаруването, но ако по изключение ви се случи, трябва да обърнете внимание на това. Когато се приберете вкъщи и пробвате дрехата и тя не ви стои добре, ще се наложи да я върнете. А за да го направите, трябва да знаете условията на дадената марка. За да не забравите да върнете артикула, настройте аларма на телефона си, която да ви напомни няколко дни преди крайния срок.

Да вземете любимия с вас

Топ 7: Най-фаталните грешки при шопинг


Не е много добра идея да включите приятеля или съпруга си във вашия шопинг маратон. По начало мъжете не обичат да се мотаят из магазините, докато ние обожаваме. Това може да изнерви обстановката и да се изпокарате насред някой от магазините. Затова най-добрият вариант е да обикаляте сама и сама да взимате решенията за това какво искате да носите. Понякога мъжът може и да не хареса желания от вас артикул, което пък може да провали добрата покупка, както и вашето настроение и да породи много въпросителни и съмнения относно стила ви. А и какво по-хубаво от това да го изненадате с новата секси рокля, която сте си купили и която той с удоволствие ще съблече. 

Купувате, без да мислите за останалите си дрехи
Често срещана грешка, която води до жестоки главоблъсканици пред гардероба. Дори да имаме ужасно много дрехи, които да носим, винаги се чудим минимум по 15 минути какво да облечем. Представете си какво се случва, когато дрехите ви не си пасват с останалите. Затова, когато тръгнете на лов за нови покупки, помислете с какво можете да ги комбинирате, така че да не приличате на клоун или наистина безвкусна госпожица. Важно е да сте наясно от какво имате нужда и да се придържате към него. Не е проблем в гардероба ви да се намира нещо, което не пасва на цялостната ви визия, но това не трябва да се превръща в практика. Или ако вече е такава, ще трябва да се преборите със себе си. Хубаво е жената да акцентира на някоя част от тоалета си, но не и да заприличва на карикатура.

Да позволите на продавачите да ви убеждават
Да, те са много любезни и ви правят повече комплименти от всеки друг, но това е просто трик, с който да ви накарат да купите. Не трябва да слушате никого, що се отнася до коментари колко добре ви стои нещо, когато огледалото показва друго. Ако се колебаете, просто помислете. Само вие знаете как се чувствате в дрехата и какво трябва да излъчва тя за вас. Съветът ни не напълно да пренебрегвате чуждото мнение, но да разчитате на себе си и своята интуиция.

Ако искате да получавате още модни съвети, станете част от Jenite.bg във Facebook!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 19.05.2014|16:41
Ето защо трябва по-малко и да се внимава.
8
Не е посочен 15.05.2014|19:08
Това последното наистина не е добра идея, освен ако не е много свой човек.
7
Не е посочен 15.05.2014|18:23
И аз съм като теб, трябва да пробвам преди да си закупя нещо.
6
Не е посочен 15.05.2014|16:36
за мен най-голямата грешка е да се водим от емоцията и да купим нещо, което не сме сигурни, че много ни харесва и ни стои добре. После е много вероятно просто да стои неизползвано в гардероба.
5
Не е посочен 15.05.2014|15:56
много мразя да обикалям по магазините,изнервям се страшно много.
4
Не е посочен 15.05.2014|15:32
аз пък обичам да пазарувам онлайн, мразя да ходя по магазините ;) но за панталони най-вече винаги пробвам,защото там е по-различно от това да с купиш блуза или пола,която лесно може да се преправи :)
3
Не е посочен 14.05.2014|17:56
Никога не купувам без да пробвам.
2
Не е посочен 14.05.2014|16:56
Ахаха вие сериозно ли пуснахте статия с това, как да пазаруваме В МОЛА?! Айде стига бе! Скоро очаквам цяла книга-наръчник за това?!
1
Не е посочен 14.05.2014|16:26
на никого не позволявам да се меси и няма такива проблеми като изброените, мисля, за да не съжалявам след това.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay