Триумфът на голата рокля

Тенденцията за голите рокли се завръща и е... по-гола от всякога. Виждали сме различни повторения и вариации на тенденцията през годините, но сега основните визии са следните: телесна рокля или едва забележима таква, която е прозрачна и има стратегически поставено парче материал. На тазгодишните награди "Оскар" видяхме още повече варианти на голата рокля и нямаме търпение да ви ги покажем, в случай че сте изпуснали нещо.

Триумфът на голата рокляinstagram.com/highxtar

Но нека първо да се върнем малко назад!

Голата рокля има дълга история! Тези, които са големи фенове на Шер (като нас), ще си спомнят любовта на звездата към творенията на дизайнера Боб Маки, който редовно създава рискови и провокативни тоалети за певицата. Преди това обаче светът бе поразен от прозрачна рокля на Мерилин Монро, която тя носи през 1962 г., за да изпее честит рожден ден на президента Джон Ф. Кенеди. това е и роклята, която наскоро бе облечена (и съсипана) от Ким Кардашян на Met Gala 2022.

Триумфът на голата рокляinstagram.com/bornfashionable_

Други емблематични примери на тенденцията включват Джейн Бъркин през 1969 г. и Кейт Мос през 1993 г., и двете носещи прозрачни рокли с черно бельо.

Триумфът на голата рокляinstagram.com/zita__krier

Но през последните години тази тенденция придоби още по-голям блясък. Визията на Риана от CFDA за 2014 г. и роклята на Бионсе за Met Gala 2015 от Givenchy предизвикаха истински фурор. През 2019 г. творението Mugler с мокър вид на Ким Кардашян се превръна в легендарно, благодарение на своята естетика и цвят, подчертаващи тялото.

Триумфът на голата рокляinstagram.com/iammesha_

Тазгодишните награди "Оскар" се превърнаха в емблематични и определено ще останат в историята, поради факта, че за първи път бе наградена актриса от азиатски произход и за първи път азиатско-американска продукция спечели награда за Най-добър филм.

Нека обаче да се върнем към роклите!

Но на партито Vanity Fair видяхме най-различни варианти на голата рокля, на които все още се наслаждаваме. Тоалетите за това събитие са по-специални и са определени като по-рисковани избори на облекло. Всяка година поне шепа знаменитости преминават в крайности, носят голи рокли и избират колкото се може по-разголени тоалети. Този път още повече звезди се осмелиха да покажат нещо повече и го направиха по най-добрия възможен начин.

Емили Ратайковски

Триумфът на голата рокляinstagram.com/voguefrance

Ашли Греъм

Триумфът на голата рокляinstagram.com/voguefrance

Хънтър Шафер

Триумфът на голата рокляinstagram.com/highxtar

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay