Вдъхновяващата история на Гуендолин Кристи от "Игра на тронове"

Гуендолин Кристи е видна британска актриса, която познаваме с ролята ѝ на Бриен от Тарт в "Игра на тронове" и като директорката на "Nevermore Academy” в сериала Wednesday. Пътят ѝ към славата обаче не бил лесен...

Височината на Кристи е впечатляваща - 191 см, но дълги години това ѝ причинява много проблеми. В детството си тя често получавала подигравки от съучениците си, а преподавателите ѝ я предупреждават, че ще ѝ бъде много трудно да си намери работа. Гуендолин обаче успява да превърне нестандартния си външен вид в предимство и сега уверено носи високи токчета и вдъхновява всички с историята си. 

Гуендолин Кристи привлича много внимание на червените килими и не толкова защото е доста по-висока от всички свои колежки, а заради невероятната си харизма.

Тя е родена на 28 октомври 1978 г. в английския град Уърдинг. Майка ѝ била домакиня, а баща ѝ работел в областта на продажбите и маркетинга. Като дете Гуендолин обичала да танцува и се занимавала професионално с гимнастика, но прекратила заради травма на гръбнака.

Като тийнейджър тя обичала да гледа чуждестранни филми, да чете модни списания и се интересувала от актьорската професия. До 14-годишна възраст височината ѝ вече надхвърляла 180 см. Всичко това карало Гуендолин да се отличава от връстниците си и да не бъде добре приемана. 

Години по-късно актрисата гледа на това по-скоро философски. Обсъждането на нейния изключителен ръст я отегчава, както и постоянните въпроси. 

На 15-годишна възраст Гуендолин играе главната роля в училищната пиеса "Лейди Макбет" и осъзнава, въпреки срамежливостта си, че иска да бъде актриса. Родителите ѝ я подкрепили, въпреки че тя не го очаквала. 

Кристи се записва в Drama Center London. Учителите ѝ я предупреждават, че ще ѝ бъде трудно да си намери работа с външния си вид, защото изглежда различно от другите актриси. 

Когато бъдещата звезда е на 24 години, тя била забелязана от фотографката Поли Борланд, която я кани да бъде модел за нейн фотопроект. Тази работа привлича вниманието към Гуендолин и ѝ помогна да обикне тялото си и да приеме своята женственост.

Успехът във филмовата индустрия не идва веднага. След като получава дипломата си, Гуендолин не бърза да продължи кариерата си в киното. Играла е в театъра, работила е като модел, пеела е, работила е като асистент на актьора и писател Саймън Калоу и дори разхождала кучетата му. В интервю актрисата признава, че дори е мислила да стане монахиня.

Първите си роли в киното получава сравнително късно - на 29 години. Филмовият ѝ дебют е в малко известната фентъзи драма "The Time Surgeon". 4 години по-късно се появява в телевизионния сериал Wizards vs Aliens. И накрая се случва истинският пробив в нейната кариера - ролята на Бриен от Тарт в сериала "Игра на тронове".

Тази роля сякаш беше специално написана за Кристи. Феновете на романите на Джордж Мартин, на които се основава сериалът, обсъждаха онлайн, че тази актриса би била идеална за ролята на висок, силен войн. Тези дискусии стигнали до Гуендолин и тя решила да се яви на прослушване за тази роля. Така тя започва да тренира и да се подготвя за ролята няколко месеца преди кастингът дори да започне. Веднага след като директорите на кастинга я видели, никой не се съмнявал, че ролята ще отиде при нея. 

Гуендолин отбелязва, че след като е прочела книгата, е била впечатлена от Бриен. Според актрисата фактът, че е трябвало да се справя и с подигравки за нейния ръст и нетрадиционен външен вид, я е накарал да се свърже с героя. За да се подготви за ролята, актрисата подстригала дългата си коса (което било най-трудната част за нея), наела треньор по бокс, научила фехтовка и започнала уроци по езда. Освен това започнала да носи унисекс дрехи, за да промени начина си на ходене и да разбере героя на по-дълбоко ниво.

Ролята на Бриен става първата ѝ пълноценна екранна роля и тя я получава, когато е на 33 години. По-късно тя каза, че този герой е променил живота ѝ. Първоначално Гуендолин не хранела никакви надежди за успеха на сериала или кариерата си, така че дори след участието си в сериала, продължава да разхожда кучета, за да изкарва пари. 

По-късно Гуендолин казва: "Никой не беше по-изненадан от мен, че хората харесват героя ми в Game of Thrones." 

Невероятната ѝ игра в сериала ѝ печели редица награди. Кристи беше номинирана за Еми през 2019 г. за най-добра актриса в поддържаща роля. 

Кристи се появява и в Междузвездни войни. Тя изигра Фазма, първата жена злодей във франчайза.

По-късно участва и в "Игрите на глада: Сойка-присмехулница"- част 2. И разбира се, тя получава брилянтната роля като директорката на Nevermore Academy Лариса Уиймс в сериала "Wednesday".

В тази роля Гуендолин се почувствала красива на екрана за първи път благодарение на режисьора Тим Бъртън и дизайнера на костюми Колийн Атууд, заедно с останалата част от екипа, който отговарял за грима и прическата. 

Известният режисьор дал пълна свобода на Гуендолин за нейния образ. Актрисата искала да придаде на мощния си и силен герой повече женственост. В интервю Кристи отбелязва, че обича да се превръща в герои, които изобщо не приличат на нея. И тази роля е чудесен пример за това.

Успоредно с основната си кариера, актрисата развива кариера на модел и често е канена да участва в модни ревюта. През 2015 г. тя стана лице на марката Vivienne Westwood.

Гуендолин също е тясно свързана със света на модата по друга причина. От 2013 г. има връзка с модния дизайнер Джайлс Дийкън, с когото са добри приятели от дълго време. Той е най-известен с дизайна на сватбената рокля на Пипа Мидълтън. Кристи подкрепя Дийкън във всичко, като редовно се появява в неговите рокли и го нарича един от любимите си дизайнери.

Нейният успех доказва факта, че стандартите за красота се променят много често и всеки от нас може да постигне каквото поиска, независимо какво мислят другите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay