Извън порядките: Когато "дефектът" става ефект!

Освен супермодели, има и такива, които са далеч от установените порядки, но все пак получават шанс

Извън порядките: Когато "дефектът" става ефект!

Когато чуете думата модел, си представяте много красива жена или привлекателен мъж с готино тяло. Не винаги обаче това, което си представяме, изглежда така в действителност. Живеем в свят, в който почти нищо не може да ни учуди и сме видели почти всичко. Това се отнася и за модната индустрия.

В света на модата и светлините от прожекторите, освен Адриана Лима и Миранда Кер, има и други хора, които са намерили мястото си по тях. Те не са с нищо по-различни от останалите, освен с факта, че не се вписват в установените норми.

Моделът с мускулна дистрофия
Джилиан Меркадо е моден репортер. Тя страда от мускулна дистрофия и използва инвалидна количка. По време на работата си в модно списание, тя се запознава с Никола Формичети, който е артистичен директор за модна къща Diesel. Няколко месеца по-късно, Джилиан попада на обява за модели от марката, която търси млади хора, които да представят различни културни среди. Съвсем на шега, тя кандидатства.

Скоро след това получава имейл, в който пише: "Хей, може ли да ни изпратиш още снимки?” Не след дълго, Джилиан Меркадо, заедно с още 22 души, вече е избрана за лице на следващата кампания на Diesel.

Когато фотографите заснемат младата девойка, тя не скрива количката. Въпреки това обаче се притеснява как ще реагират хората, когато марката пусне снимките в Instagram. За нейна радост обаче, отзивите са изключително позитивни.

85-годишният модел, който се снима по бельо

Извън порядките: Когато "дефектът" става ефект!

В епоха, обсебена от младостта и красотата, тази жена е като напомняне, че тези два фактора не са неразривно свързани. Дафне Селфе е в 60-та си година на модел, благодарение на добрата си стойка, издадените скули и безсрамно сивата си и дълга, лъскава коса. На възраст от 85 години, тя е най-старият модел на модния подиум на Великобритания, украсявайки модните подиуми на Dolce & Gabbana, Tata-Naka и Michiko Koshino.

Кривогледият супермодел, който се бори с индустрията

Извън порядките: Когато "дефектът" става ефект!


Мофи не е като всяка друга жена супермодел. Разбира се, тя е млада, красива, талантлива и има правилните мерки, нужни за тази професия. Но има едно нещо, което я различава от останалите. Тя е кривогледа. Страда от страбизъм - състояние, при което очите не са правилно подравнени едно с друго.

Повечето момичета са лишени от кариера в модната индустрия, заради техните физически "недостатъци”. Това, което изстрелва Мофи в този свят, е именно нейният проблем.

Преди да заснеме известната си фотосесия за POP Magazine, Мофи никога не се е снимала като модел. Нетрадиционната й красота обаче успява да й донесе договор с агенцията, открила Кейт Мос за света на супермоделите.

Морският пехотинец с ампутирания крак

Извън порядките: Когато "дефектът" става ефект!


Алекс Мински е бивш морски пехотинец, който работи като модел. Освен това той тренира в залата по два пъти на ден, за да може да поддържа перфектното си мускулесто тяло, което е почти изцяло покрито с татуировки. Често Алекс получава по няколко срамежливи погледа, именно заради външния си вид.

Четири години по-рано, той губи част от десния си крак и почти целия си живот, вследствие на крайпътен експлозив в Афганистан. В крайна сметка той се научава да ходи с протеза на крака си.

Един ден, докато тренира в залата, той се запознава с човек, който го пита дали някога е работил като модел. Този човек се оказва фотографът Том Кулис. Година след първата фотосесия, пехотинецът все още показва в интернет изваяното си, татуирано тяло.

Най-високият модел в света


Извън порядките: Когато "дефектът" става ефект!


Амазон Ив е най-високият модел в света. Известна също като Ерика Ервин, тя кара мъжете и жените около себе си да се чувстват като джуджета. 34-годишната жена е висока 202 сантиметра.

Ерика започва работата си като модел преди 4 години, когато се появява на корицата на списание Zoo Weekly. Преди това е работила като политически лобист и личен треньор. Освен това предизвиква мъже да се борят с нея срещу 400 долара такса.

Още от дете Ева е доста висока. На 14-годишна възраст вече е била почти 180 сантиметра, извисявайки се над всички свои съученици и учители. През следващите пет години Ева претърпява ужасните болки на растежа, тъй като пораства с цели 11 сантиметра. На 19 години достига сегашната си височина и решава да се запише на уроци по актьорско майсторство, за да добие увереност.

Тя мечтае да стане холивудска звезда, но основните роли, които ѝ дават, са на извънземни или чудовища. През 2013 г. Ева получава ролята на Шели Годфри в хитовия телевизионен сериал Hemlock Grove.

Жената, която се изявява като модел - мъж

Извън порядките: Когато "дефектът" става ефект!


Кейси Леглер е жена, която приема ролята на мъж, за да снима фотосесии за мъжки облекла. Със своите остри като бръснач скули и близо 189 сантиметра, лесно може да се разбере защо подписва договор с престижната агенция Ford Modeling, за която работи като мъж.

Леглер започва кариерата си, когато през 2012 г. нейният приятел - фотографът Кас Бърд, я кани в последния момент да участва във фотосесия, влизайки в ролята на мъж за списание Muse. След това споделят снимките с агент на Ford Models, а на следващия ден Кейси е поканена да подпише договор като модел в мъжкия им списък.

"Грозните" модели

Извън порядките: Когато "дефектът" става ефект!


Рекламната индустрия използва много модели, но не всеки от тях е супермодел. Някои кастинги изискват по-специфични особености във външния вид или някой, чиято визия е доста странна.

Когато това се случи, рекламните агенции често се обръщат към "Агенцията за грозни модели" в Лондон, която е специализирала дейността си в представянето на този вид модели и актьори.

Подобно на повечето агенции и тази разполага с момчета и момичета. Също така обаче има категории като "малки хора”, "разбойници” и "Досиетата Х” - хора с голям брой татуировки или пиърсинг по тялото.

72-годишният дядо, облечен в момичешки дрехи

Извън порядките: Когато "дефектът" става ефект!


През 2012 г. снимки на 72-годишен китаец, облечен в стилни дрехи за девойки, плъзнаха като вирус из интернет, след като внучката му ги сподели в един от най-големите сайтове в Китай. Това, което започва като една глупава шега, се превърна в мащабна рекламна кампания за магазина на внучка му.

Лиу Шянпинг е първият възрастен мъжки модел, който достига такава популярност в интернет, носейки дрехи за момичета. Той е позирал за каталога на внучка си, въпреки че дрехите са предназначени за малки момичета със своите розови нюанси, дантели и панделки. Неговата увереност пред обектива и слабата му физика печелят възхищението на милиони хора. Освен одобрение обаче той получава и петорно увеличени приходи за магазина на внучка си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



15
Не е посочен 19.05.2014|16:54
Всичко друго да, но не и дядото, той не е за тази снимки.,
14
Не е посочен 13.05.2014|17:09
следват мечтите си, което е много хубаво.
13
Не е посочен 13.05.2014|16:27
Красотата е нещо толкова субективно.
12
Не е посочен 13.05.2014|15:31
на много високите манекенки не им пречи необикновения ръст - по снимки това не си личи
11
Не е посочен 12.05.2014|18:56
Красиви снимки са се получили.
10
Не е посочен 12.05.2014|17:40
Много интересни образи са всички и тотално разчупват порядките в модата което е чудесно
9
Не е посочен 12.05.2014|16:50
Т.нар. андрогенни модели вече съвсем не са рядкост - най-емблематичния е Пеич.
8
Не е посочен 12.05.2014|16:35
Не е лошо стереотипите понякога да се разчупват, макар че не всички опити за мен са сполучливи.
7
Не е посочен 12.05.2014|14:41
малко са странни, но пък това е хубаво,че показват, че нещата стават за всички.
6
Не е посочен 12.05.2014|13:33
ами дето се вика има хляб за всички, според мен е добре,така различните се "рекламират" че и те стават за нещо ,така де,знаем как външния вид и недостатъците често оставят хората без работа на социални помощи, разбирате ме.
5
Не е посочен 12.05.2014|11:02
ами има шантави неща
4
Не е посочен 10.05.2014|18:13
Трябва да се разчупват стереотипите.
3
Не е посочен 10.05.2014|16:58
Радвам се, че са получили шанс.
2
Не е посочен 10.05.2014|16:53
Много малко хора биха се занимавали с тяхната професия ако иммат такъв проблем .
1
Не е посочен 10.05.2014|16:15
Наистина е станало така,дефектът е станал ефект.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay