Кога plus-size моделите престанаха да бъдат plus-size?

Kрасотата се крие в разнообразието, не в стандарта

Кога plus-size моделите престанаха да бъдат plus-size?

Майла Дeлбесио е на 27 години и е новото лице на есенно-зимната линия бельо на Calvin Klein. Дотук - нищо необичайно. Интересно е обаче, че заради своите размери (10 според американските стандарти и 14 според британските такива), тя се превръща в първия plus-size модел, който представя бельо за "нормални” жени.

Тази ситуация от своя страна поставя два много сериозни въпроса. Първият от тях е доколко и дали въобще е редно в случая да се говори за plus-size размер, при положение че Майла реално се побира в графата L.

Което пък логично ни отвежда и до въпрос, породен от следното явление - plus-size моделите отдавна не са plus-size. Поне не и в изначално заложения смисъл на този термин, който би трябвало да поставя под един знаменател дами, които не се вписват в стандартната XS-XL скала.

Кога plus-size моделите престанаха да бъдат plus-size?
Самата Майла определя тялото си като "средно” и споделя пред не едно издание, че често е объркана към коя категория всъщност принадлежи:

"Не съм достатъчно слаба, за да бъда в групата на слабите, но не съм и достатъчно едра, за да се впиша сред едрите.”

Публичното представяне на Майла Делбесио като plus-size модел повдигна изключително разгорещени спорове, най-вече в пространството на социалните мрежи, където коментари като "Как е възможно момиче с НОРМАЛНА структура да бъде наричано едро?” са ежедневие.

Проблемът обаче е друг. Не би трябвало жените, които работят като модели, да бъдат разделяни на каквито и да е категории. Защото именно това впоследствие води и до категоризиране на жените по принцип. А красотата се крие в разнообразието, не в стандарта.

Кога plus-size моделите престанаха да бъдат plus-size?
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

14 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay