Може ли да се развали протеинът на прах?

Може ли да се развали протеинът на прах?

Големите опаковки са много непрактични, тъй като трудно можем да изразходим съдържанието преди изтичането на срока, оказан на опаковката. Има продукти, които се предлагат само в големи опаковки и протеинът на прах е един от тези продукти. Но какво всъщност ще се случи, ако го консумираме след изтичането на срока на годност?

Експертите по безопасност на храните и микробиолозите имат добри новини за вас: Датата, отпечатана върху опаковката, е датата, след която качеството на продукта става по-ниско, а не дата за безопасност.

Производителите твърдят, че до тази дата продуктът ще има качествата, които трябва да има. Повечето потребители не разбират какво е истинското предначание на тази дата и си мислят, че ще получат хранително натравяне, ако консумират нещо с "изтекъл срок на годност".

Това означава, че можете да продължите да консумирате протеинът на прах и след датата, изписана на опаковката. Това е сух продукт, което означава, че е почти консервиран. Сухите продукти трудно могат да ви навредят.

Добре, безопасно е, но продължава ли да бъде ефективен след тази дата?

Вече установихме, че консумацията на протеин с изтекъл срок на годност няма да ви прати в болницата, но ще продължи ли да има същия ефект- да ви засища и да ви помага да изграждате мускули? Тук новините също са добри. Протеинът е протеин и няма как да се превърне в нещо различно. Въглехидратите в него също няма да се променят с течение на времето.

Не всички съставки обаче са толкова стабилни. Трябва да се притесняваме за мазнините. Мазнината може да граняса, ако престои прекалено дълго. Как можете да разберете дали се е стигнало до този момент? Протеинът ще мирише неприятно. Няма как да не го усетите.

Как да запазите протеина свеж по-дълго?

Има няколко начина да удължите живота на протеина на прах:

Винаги съхранявайте протеина в съда, в който е бил, когато сте го закупили. Също така е добре да го съхранявате на тъмно място.

Поставете кутията на тъмно и сухо място, някой шкаф или килер. Освен това можете да съхранявате протеина във фризера, за да запазите мазнините по-дълго.

Не съхранявайте протеина в хладилника. Влажността ще намали живота на мазнините.

Лъжичката, която използвате винаги трябва да бъде суха. Ако попадне вода в кутията, ще се развие мухъл.

Какви са признаците, че срокът на годност наистина е изтекъл?

Неприятната миризма показва, че протеинът се е развалил.

Промяна в текстурата. Ако има някакви бучки, това може да бъде мухъл.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay