Можем ли наистина да се отървем от целулита?

Оказва се, че не...

Можем ли наистина да се отървем от целулита?

Целулитът е проклятието в съществуването на много жени. "Трапчинките" по кожата на бедрата, дупето и други места, се появява изведнъж и след това е истинско предизвикателство да се отървем от тях. В продължение на години ни се повтаря, че естествените средства като утайката от кафе и различните продукти на пазара като кремове и лосиони, ще преборят целулита и ще ни помогнат да се сдобием с гладка кожа. Истина ли е това обаче или просто за пореден път чуваме куп глупости по темата?

Доктор Дейвид Джей Голдбърг, който е козметичен дерматолог в Ню Йорк и директор на "Skin Laser & Surgery Specialists" в Ню Йорк и Ню Джърси, разкрива някои основни неща, които трябва да знаем за целулита, неговата поява и как да му противодействаме. И можем ли изобщо да се справим?

"Ако майка ви има целулит и вие сте жена, сте обречени също да сте горда притежателка на портокалова кожа.", казва д-р Голдбърг. "Бебетата момичета го имат още с раждането си, защото имат естрогена на майка си. След време той изчезва, но се завръща отново в пубертета."

Можем ли наистина да се отървем от целулита?

Докато някои неща могат да намалят или увеличават появата на целулит (целулитът обикновено не се забелязва толкова много, когато отслабнем), истината е, че той никога не изчезва. Никога! "Упражненията и диетите не помагат", подчертава д-р Голдбърг. И е твърдо против всякакви продукти за превенция срещу целулит, защото те не помагат с нищо и не вършат никаква работа.

"Доказано е, че лазерната липосукция помага срещу целулит, но това е много инвазивна процедура, която изисква разрез и местна упойка," споделя специалистът. "Леченията за стягане на кожата, които стимулират колагена в нея са добра, неинвазивна алтернатива за премахването на проблемата кожа."

Можем ли наистина да се отървем от целулита?

Смятате, че никой освен вас няма целулит? Не го правете. Според проучване, проведено през 2014 г., над 80% от жените по цял свят имат целулит. Известните личности също. "Спрете да гледате холивудските звезди, които нямат целулит на снимките си.", напомня д-р Голдбърг. "Не забравяйте, че те са минали през фотошоп обработка."

Определено знаем, че това е така, но понякога е хубаво да си го припомняме, за да знаем, че всички сме хора. Колкото до целулита, не е нужно да се подлагате на опасни диети или хирургически процедури, за да сте красиви. Не забравяйте, че носим красотата в себе си, в сърцето и душата си, а това е най-важното! Просто трябва да ценим всеки момент, който имаме с любимите си хора, да живеем здравословно и пълноценно и да се приемаме такива, каквито сме!

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay