Можете ли да ходите до тоалетната, когато сте с тампон?

Можете ли да ходите до тоалетната, когато сте с тампон?

Пишкането, докато сте с тампон, не е най-приятното изживяване. 

Малкият конец, който виси се накисва, а дори няма да коментираме изтриването с тоалетна хартия, докато тампонът е вътре.

И в крайна сметка, пишкането с тампон нещо нормално ли е или е нещо, за което дори не бива да си помисляме?

За протокола, да, можете да пишкате, докато сте с тампон.

Всичко се свежда до основната анатомия: урината излиза от една дупка (вашета уретра), а кръвта от менструацията идва от друг отвор (вашата вагина). Тампонът се поставя във вагината, за да спира течението и по никакъв начин не възпрепятства вашата уретра. 

Така че тампонът не затруднява пишкането по никакъв начин. Единственият вариант, при който можете тампонът да пречи на пишкането е, ако имате пролапс на пикочния мехур. Ако жена с този проблем носи тампони, тампонът може да ограничи излизането на урината. В противен случай, всичко е наред. 

Въпреки всичко, хигиенично ли е?

Що се отнася до конеца на тампона, не е особено голям проблем, ако се напои с урина, тъй като урината е стерилна. Напоеният конец с урина едва ли ще предизвика някаква инфекция. Въпреки това много жени мразят този момент. Можете да опитате да държите конеца на страни, за да не се напои толкова много. 

И ако толкова мразите да пишкате с тампон, можете просто да го сменяте всеки път, когато отидете до тоалетната. Но това отново не е добра идея, ако пишкате на всеки половин час, например. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay