Ангел Дончев за новия видеоклип на "Фалшиви усмивки"

“Истински бедуин ни заведе и прибра от Пустинята”

Ангел Дончев за новия видеоклип на "Фалшиви усмивки"

Здравей! Тези дни Ютуб изригна с нов хит. Разкажи ни къде е заснето видеото и как преминаха снимачните дни?

Видеото е заснето в Хургада, Египет. Всичко беше организирано на магия, тъй като знаех, че ще пътувам натам, седмица-две преди снимките. Намерих екип, който снима клипове и рекламни видеа и се свързах с тях незабавно. Бяхме на семейна ваканция с приятели, които не знаеха, че ще снимам видеоклип. Един ден просто казах, че излизам с някакви хора по работа за някакви снимки и се прибрах вечерта късно. Тъй като бяхме в пустинята, нямахме обхват и никой не можеше да ми се обади. Майка ми се беше притеснила, че сигурно са ме отвлекли и убили вече. Тъй като повечето хора не знаят, в Египет има доста въоръжена охрана навсякъде, също полицейски пунктове на много места, където те проверяват. Малко военно изглежда положението, но е разбираемо. Снимачният ден започна рано сутрин, тъй като трябваше да влезем навътре в пустинята няколко километра. За целта хората бяха взели истински бедуин, който знаеше как да отидем и да се върнем, защото няма пътища и т.н. Влезеш ли сам, може да не може да се върнеш. Страшничко е, но пък беше изключително красиво. Видяхме естествени оазиси, които природата в създала. Гледките са уникални и всеки може да ги види във видеото.В клипа участва молдовката Sabrina Erian, която живее в Кайро и развива кариерата си там. Интересен факт е, че точно няколко дни след моето видео, тя се снима в друга главна роля в клип на мегазвездата Mohamed Ramadan. Момичето е доста красиво и много напомня на Цвети Янева.Снимахме цял ден и вечер до късно, тъй като нямахме повече време. Получи се доста добре, според мен. Успяхме да покажем красотата на Египет. Искам да се връщам там отново и отново!

"Мога да кажа, че проектът е международен, защото участват хора от България, Косово, Молдова и Египет”.

Песента е по музика на Васил Тодоров - Чико, с когото сме направили доста проекти заедно, и на косовеца Alex Prokuplja, а текстът е на моя приятел и колега Карлос. Проектът бе променен няколко пъти, като някои от версиите ще излезнат на CD като макси сингъл. Официалният ремикс ще излезе със своя видеоверсия съвсем скоро. "Фалшиви усмивки” е интернационален проект, защото участваме хора от България, а Alex е косовец, Sabrina е от Молдова и снимачния екип е от Египет.

Заминаш за Англия на магия - от днес за утре, както се казва. Защо?

Имам две висши, като второто го завърших в Лондон. Специалността ми е Дигитален Маркетинг. Все още си мисля и за докторантура, но се иска доста свободно време, което в момента нямам. Занимавам се с маркетинг, имам също собствен бизнес и работя като регионален мениджър във фирма за услуги. Харесвам много Лондон и се радвам, че се преместихме тук, което също беше на магия. Спомням си много добре как се случи всичко за седмица. Бях по работа в София един понеделник рано сутринта. Пиех си сам кафето до НДК и просто реших, че искам да опитам в Англия. Купих си веднага билет за петък. Все още бях на работа, но заминах ей така на шега. Не бях дал и предизвестие. Самата идея ми влезе в главата месец преди това, когото моят най-добър приятел Петър ме беше поканил на градинско парти в новата си къща в Брайтън в Англия. Леля ми живее също в Англия от много години и тя ми помогна в началото. Беше доста трудно, особено езикът. Тук съм вече близо 6 години и засега се чувстваме добре със семейството ми.

От чалга ПР до чалга певец - Как стана всичко?

Доста хора в тази среди ме познават. Дълги години съм работил с фолк певци, а и не само. От ПР до момче за всичко. Занимавал съм се с какво ли не. Никога не съм обичал да правя едно и също нещо. Работих дълги години и в няколко вестника, сайтове и т.н. медии. Натрупал съм богат опит и съм създал много връзки, от които имам и доста добри приятелства. Радвам се, че животът ме е срещнал с Карлос, Цветелина Янева, Пепа, Екстра Нина и други. Понякога ми липсва този живот, но като че ли сега ми е по-добре и по-спокойно. Англия ти дава някакво друго спокойствие и финансова стабилност. Имаш как да прогресираш."Фалшиви усмивки” е една от многото записани песни, които сме направили с моя екип. Работя главно с няколко човека, но имам и експерименти, разбира се. Втората планувана песен за клип е дует. Все не ни остава време да го заснемем, но това ще се случи съвсем скоро. Парчето е доста модерно и крайно нетипично поп-фолк.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay