Стартира първият софийски фестивал за камерна музика “Agitato”

Ново амбициозно начинание, което цели да покаже истинско изкуство на своята публика

Аgitato е новосъздаден музикален фестивал, ориентиран към професионалната, разбираща и интересуваща се публика на камерната музика. Проектът е амбициозен, ежегоден, и има за цел всяка година да среща и обединява хора, посветени на камерното класическо изкуство – творци и публика.

В бъдеще стремежът е за по-широк международен обхват, с приоритет на млади, но доказали се изпълнитески състави. Обмен се предвижда и под формата на творчески работилници, съпътстващи конкурси, отворени врати, срещи с композитори и изследователи от различни държави.

Специфично в концепцията е, че фестивалът не е фокусиран около конкретен инструмент, музикална епоха или стилистика.

Дуо "Колаж" и камерен ансамбъл "Силуети" са в основата на първото издание на фестивала, което ще се проведе между 20-и и 29-и ноември в голямата зала на БАН.

Фестивалът включва четири концерта и една прожекция, обединени от обща тематична линия – 70-годишнината от края на Втората световна война, както и всички актове на насилие в наши дни.

Програмата на фестивала:

Стартира първият софийски фестивал за камерна музика “Agitato”

Всички събития са с начален час 19.30, а билети може да закупите онлайн тук, на касата на Кантус Фирмус (зала "България”), както и на място преди концертите.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay