Навици, свързани с телефона, които могат да разрушат всяка връзка

Навици, свързани с телефона, които могат да разрушат всяка връзка

Ролята, която смартфоните играят в живота ни, е огромна, като се има предвид, че средно човек прекарва над четири часа на ден на своето устройство. Не е изненада, че телефонът ви има огромно влияние върху много аспекти от живота ви и връзката ви не е изключение.

Кои навици, свързани с вашето мобилно устройство могат да бъдат пагубни за връзката ви?

Не показвате на партньора си на какво се усмихвате

Когато партньорът ви присъства физически, но се наслаждава на нещо на смартфона си, това би ви натъжило. Освен това подобни прояви пораждат ревност. Ситуацията  може лесно да се промени, ако просто споделяте на какво се смеете с партньора си. Скорошно проучване потвърди, че двойките, които се смеят заедно, остават заедно по-дълго, така че не бъдете толкова потайни и споделяйте това, което харесвате с любимия човек.

Телефонът ви е навсякъде с вас

Този навик има няколко последствия, първото от които е, че партньорът ви може да реши, че криете нещо, което води до липса на доверие, ревност и повишено напрежение между вас двамата. Второ, ако винаги носите телефона със себе си, вероятно ще отговаряте на всяко съобщение и ще проверявате известията си незабавно, забравяйки за реалния свят и партньора си, който физически ви чака. Вместо да прекарвате време с тези, които са най-важни, винаги сте разсеяни - проверявате какво се случва във Facebook, Instagram и Twitter.

Phubbing

Phubbing е навикът постоянно да се разсейвате от телефона си по време на разговор. Преди няколко години това беше напълно неприемливо и грубо, но сега е толкова често срещано, че хората спряха да му обръщат внимание.
Скорошни изследвания за влиянието на phubing в една връзка показват, че 46,3% от хората отбелязват, че партньорите им са използвали телефона си при разговор, а 22,6% признават, че това е причинило проблеми във връзката им.

Незабавно проверявате известията си

Количеството на наличната информация е неограничено и изглежда, че ако не проверим точно сега, може да пропуснем нещо важно. А всъщност по този начин пропускаме много по-значими неща като пълноценно време с любимите си хора.

Отговаряне на служебни имейли в извънработно време

Вие и вашият партньор вероятно сте заети и имате много динамичен живот, а кариерата е много важн за някои хора. Въпреки че отговарянето на работни имейли и обаждания може да ви изглежда нормално, партньорът ви може да е недоволен от това. Дори ако работата ви не може да чака, не забравяйте, че има някой, който жадува за вниманието ви. Така че изчакайте до сутринта или дори до понеделник, за да отговорите на работните имейли, но през вечерта и уикендите се уверете, че сте заедно с тези, които имат най-голямо значение за вас.

Проверявате телефона си по време на вечеря

В съвременния свят хората непрекъснато бързат и вечерята е рядка възможност да прекарате малко време заедно. Важно е да се уверите, че сте далеч от устройствата си по време на вечеря. Странно е как хората, които живеят под един покрив, могат да станат напълно непознати само поради липса на комуникация и време, прекарано заедно.

Заменяте личното отношение с емоджита

С влиянието на смартфоните започваме да забравяме за нежността, грижата и показването на любов и подкрепа. Психотерапевтите са убедени, че хората създават емоционални връзки със своите устройства, което е нездравословно и води до различни проблеми във взаимоотношенията. Ако искате да имате здрава връзка, имайте предвид, че прегръдките, целувките, докосванията и подаръците не могат да бъдат заменени с цифрова комуникация.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay