Защо мъжете, които изневеряват все пак остават с жените си

Защо мъжете, които изневеряват все пак остават с жените си

Проучване установява, че 2,2% от женените са имали повече от един партньор през годината. Като цяло, според изследователите, между 15-25% от женените американци имат афери и като цяло мъжете са по-склонни да изневерят, отколкото жените. Но защо съпрузите, които изневеряват, не искат да се разведат, но продължават да се виждат с други жени?

Комфортът на дома

Той ви познава от цяла вечност, вие готвите за него и се грижите за децата. Той се чувства комфортно  и търси афера, защото иска да опита нещо ново, а не непременно защото иска да промени живота си. Домът за съпруг като този е истински замък. Той не иска да си тръгне, защото без жена му би било трудно за него да управлява къщата. Може би вече няма любов или страст, но има приятелство и уважение. Той просто иска зона на комфорт, където се чувства най-добре.

Имат нужда от почивка

Изпълнителен директор на сайт за запознанства за женени хора, които търсят афери, казва, че в много от тези случаи, мъжете имат добри отношения с партньорката си. Те са част от семеен колектив и двамата имат задължения, но в този случай неверните мъже не търсят раздяла. Аферата му помага да се почувства приключенски.

Той вярва, че по-този начин ще промени живота си

Някои мъже си мислят, че ако в живота им се появи нова жена, нещо ще се промени и те ще станат щастливи, но това не се случва. Те наистина обичат жените си, но въпреки това могат да изпитват някои психологически проблеми.

Те всъщност обичат жените си

За някои мъже изневярата е просто фетиш. След това те изпитват огромна вина за провинението си.

Нямат кураж да променят живота си

Той живее със съпругата си вече 10 години и е перфектен съпруг и баща, но изведнъж среща своята сродна душа. Терапевтът Дъглас Лабиър нарича това афера "ум-тяло". Това ново чувство може да бъде много силно и да ви погълне от главата до петите. Понякога в тези случаи някои мъже може да предпочетат да се разведат и да се оженят отново, но други не могат да го направят. Те все още имат силна връзка със съпругата си.

Имат отговорности, които ги задържат

Адвокат, който се е занимавал с много разводи, споделя своя опит, като казва, че е много болезнено да се разделиш, но е особено болезнено да спреш да бъдеш родител на пълен работен ден. Тези неща могат да попречат на много хора да се разведат, дори и да не са щастливи заедно. Може би между съпрузите вече няма любов, но отговорностите все още са налице и тези вериги могат да бъдат много силни.

Не му се минава през процедурата по развода

Думата "развод" предизвиква милиони негативни емоции и асоциации. Това включва работа с адвокати, битки, разделяне на имущество и преговори за попечителството над децата. Някои мъже предпочитат да оставят всичко така, както е, само за да не се налага да преминават през сълзите, гнева и викове, които идват с това преживяване. Дори ако вече няма здрава връзка, просто е по-лесно да си намериш любовница. Освен това той може би не иска да стресира децата и съпругата си.

Той е осъзнал грешката си и съжалява

понякога мъжете, които с изневерили осъзнават мащаба на грешката си и силно се разкайват за това. В подобна ситуация мъжът е пред дилема дали да сподели със своята половинка или да си замъчи, за да не я загуби.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay