Тази рецепта за картофени кюфтета е бърза и лесна. Благодарение на нашите насоки, ще се насладие на вкусни и сочни картофени кюфтета, каквито не сте опитвали досега. Можете да ги сервирате с любим сос или салата.
Необходими продукти:
- 4-5 средно големи картофа, нарязани на кубчета
- 1 яйце
- 1/2 чаша настърган кашкавал
- 1/4 чаша настърган лук
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 2 супени лъжици копър или пресен магданоз, ситно нарязани
- Сол на вкус
- Пипер на вкус
- 1/2 чаша брашно (за обвиване)
- За пържене: олио
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода, докато станат меки. Изцедете ги и оставете да се охладят малко. В купа разбийте яйцето. Добавете настъргания кашкавал, лука, чесъна и копъра или магданоза. Изсипете охладените картофи и разбъркайте добре.
Оформете сместа на топчета и ги оваляйте в брашно. Загрейте олиото в тиган на средна температура. Пържете картофените кюфтета до златисто от всички страни.
Извадете ги и ги поставете върху салфетка за абсорбиране на излишната мазнина. Поднесете ги топли и гарнирани по желание.
1 | 0 |