Най-подходящите продукти за мазна кожа

Най-подходящите продукти за мазна кожа

Когато става въпрос за грижа за кожата, на първо място трябва добре да познавате своята и да знаете от кой тип е тя - суха, нормална, мазна или акнеична. Единствено така можете да подберете правилните продукти, които да помогнат в борбата с несъвършенствата и омазняването и да я направят по-сияйна и здрава.

Преди да преминем към продуктите, отново искаме да отбележим, че всяка кожа, независимо от нейния тип, има нужда от хидратация. Обикновено хората с мазна кожа смятат, че нямат нужда от хидратация и че ако използват такъв тип грижа, ще я отежнят и омазнят още повече, но това съвсем не е така. Дори напротив! Хидратацията ще спомогне в борбата с излишния себум, защото всъщност, когато кожата се дехидратира тя произвежда много повече себум, за да компенсира.

Мазната кожа обикновено се характеризира с по-плътна зърнеста структура, разширени пори, с посърнал, мазен и лъскав вид. Това се дължи на излишния себум, който е причина за появата на кожни несъвършенства тип "черни точки". 

Мазната кожа е голямо предизвикателство за всеки. Грижата за този тип кожа трябва да е по-стриктна, отколкото за сухата, нормалната и дори комбинираната.

Най-подходящите продукти за мазна кожа

Нека да разгледаме стъпките, с които можете да помогнете тя да изглежда красива и здрава:

1. На първо място е почистването

Преди да започнете с каквато и да била грижа за кожата, задължително трябва добре да сте я почистили. Правете го редовно - всекидневно, за да се радвате на добре поддържана и красива кожа.

Използвайки Skinmiso Self Acti-Vating Cleansing gel ще разберете защо е толкова специален. Това е дълбоко проникващ "самоактивиращ се" гел, който автоматично настройва своята функционалност в зависимост от вашето уникално състояние на кожата. Да - това е интелигентно почистващо средство! Екстрактите от шишков бор, семе от хрян, листа от розмарин, царевична мента, семе от ядково борово, мащерка и хиноки кипарис олово работят заедно за насочване и облекчаване на състоянието на кожата ви отвътре навън. Тази високоефективна формула не дразни кожата и ще я трансформира напълно.

Най-подходящите продукти за мазна кожа

2. Втората стъпка е тоник за лице

Направете го веднага след почистването на лицето за максимална ефикасност. Нанасяйте тоника с памучен тампон като избягвате зоната около очите. Оставете продукта да попие, преди да продължите със следващия.

Почистващият тоник за лице контролира излишното омазняване в обичайните зони. Успокоява и омекотява кожата с тенденция за омазняване, като същевременно осигурява леко охлаждане и премахва омазняването на кожата в дълбочина. Оставя кожата ви идеално почистена и готова за нанасяне на продуктите за грижа за лицето. Използвайте Pure&Clean - Tonico Facial Astringente, за да постигнете перфектни резултати.

3. След това на помощ идва серум за стягане на порите

Нанесете количество колкото грахово зърно от серума на върха на пръстите си и го притиснете леко към лицето си.

Няма по-добър продукт за стесняване на порите на кожата от серумът Skinmiso Pore Corset! Единственият продукт в Корея с гарантирана ефективност, доказан чрез 1000x увеличена фотография на порите. Мощната технология за стягане на кожата на SKINMISO стяга всички пори, до които се докосне, подкрепена от технология, напомняща корсет.

Най-подходящите продукти за мазна кожа

4. Дневен и нощен крем

Нанесете върху чиста, суха кожа сутрин и вечер. Внимателно използвайте върховете на пръстите си, за да масажирате крема в кожата, докато се абсорбира напълно.Въздържайте се от опъване или подръпване на кожата надолу. Вместо това, притиснете продукта с пръстите си чрез равни, галещи движения нагоре.

ECOCERT MATTIFYING CREAM е крем без масла и е специално създаден за склонна към омазняване кожа. Съдържа оризово нишесте за гладка текстура и резултати без лъскавина на кожата. Формулиран с комбинация от натурални екстракти, включително фукус и бръшлян, известни със своите стипчиви свойства, както и органично алое вера. 99,18% от общите съставки са с натурален произход. 13,67% от общите съставки са от биологично земеделие.

5. Когато имате време да се поглезите

Маските за лице са чудесен вариант, с който да се погрижите за кожата си и тя да изглежда като след посещение на козметик.

Доверете се на SKINMISO PEEL & FILL 2 STEP MASK PACK за пилинг и дълбока хидратация.

Най-подходящите продукти за мазна кожа

Тази маска ще помогне в борбата с разширените пори.

СТЪПКА № 1: Използвайте пилинг тампона за извличане и отстраняване на нечистотиите и мъртви кожни клетки. След измиване на лицето, нежно масажирайте кожата с тампона за пилинг. Започнете от вътрешната част на кожата навън.

СТЪПКА № 2: Извадете маската и притиснете към кожата на лицето, докато маската не прилепне добре. Използвайте маската за снабдяване с влага и дълбоко хидратиране на кожата, като едновременно с това се грижите и за порите. Съдържа многобройни екстракти - меда Манука, кора на бяла върба, зелен чай и хамамелис за омекотяване на кожата за копринени резултати.

СТЪПКА № 3: След 10-20 минути махнете маската и внимателно потупвайте кожата, за да се абсорбира останалата есенция.

6. След грижата за кожата, идва време за основа за грим

Основа за грим е подготовка на кожата за по-лесно прилагане и задържане на фон дьо тена. За изравнен и озарен тен на кожата с матиращ ефект, използвайте Matte Primer. Матира и изравнява тена на мазната кожа, която е склонна да лъщи. Формула, богата на силикон, предназначена да абсорбира, скрива несъвършенствата и подобрява издръжливостта на грима. Кожата е матирана и гладка. Обогатен с витамин Е.

На перфектно почистена кожа, нанесена върху лицето преди фон дьо тена.

7. Грим

Най-подходящите продукти за мазна кожа

След като нанесете фон-дьо-тена или тониращия крем, в зависимост от предпочитанията ви, е време да запечатате с пудра. Изберете матираща пудра, например Mat and Fix powder, която ще матира кожата, като същевременно създава леко, ултра-фино матово покритие. Тя ще запечата грима ви и ще го запази в идеално състояние през целия ден. Доверете се на матиращи продукти, за да избегнете нежеланото омазняване и лъщене през деня.

Надяваме се, че сме ви били полезни с нашите съвети за мазна кожа.

Ако искате да прочетете за другите типове кожа, вижте нашите съвети за:

- Нормална кожа

- Акнеична кожа

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay