Безалкохолно вино- какво трябва да знаете?

Безалкохолно вино- какво трябва да знаете?
Pexels

Безалкохолните напитки, особено безалкохолните вина, стават все по-популярни. Чаша розе или шампанско без алкохол не е нещо необичайно в наши дни. 

В крайна сметка, независимо дали избягвате алкохола, бременна сте или трябва да шофирате, има много причини да пропуснете алкохола.

Но дали безалкохолното вино е по-здравословно от конвенционалното вино? Ето какво трябва да знаете:

Здравословно ли е пиенето на вино?

Безалкохолно вино- какво трябва да знаете? Pexels

Докато консенсусът в продължение на много години беше, че умереното пиене на червено вино има някои ползи за здравето – оказва се, че не е точно така. Според скорошна статия от The New York Times пиенето на вино няма никакви ползи за здравето.

Причината мнозина да смятат виното за здравословно е, че съдържа антиоксидант, наречен ресвератрол. Безалкохолното вино обаче съдържа същата съставка. Въпреки това виното със сигурност не е единственият начин за консумация на антиоксиданти. Човек може да постигне същите ползи за здравето от антиоксиданти, открити в различни плодове, зеленчуци, чайове и подправки. 

Не можем да кажем, че е "здравословно" да се пие алкохол, но човек може да бъде здрав и да продължи да консумира алкохол в умерени количества. Консумацията на алкохол не е нещо, което специалистите насърчават, но не е задължително да го избягвате напълно. 

Независимо дали жадувате за чаша пино ноар или нещо забавно и замръзнало като пиня колада – добре е да се поглезите от време на време.

Но ако се отказвате от алкохола, не го замествайте с безалкохолно вино само заради ползите за здравето. Също така е важно да запомните, че безалкохолното вино, както и обикновеното вино, все пак съдържа захар. Така че може да е важно да имате предвид, когато консумирате и двата вида напитки.

Все пак чаша безалкохолно вино е чудесна алтернатива за тези, които искат да вдигнат наздравица, без да пият алкохол.

Кое е по-здравословно: безалкохолен коктейл или безалкохолно вино?

Безалкохолно вино- какво трябва да знаете? Pexels

Ако се опитвате да избягвате захарта или трябва да сте на диета с ниско съдържание на захар по определени причини, знайте, че безалкохолните коктейли – особено тези, които ще намерите в ресторантите или баровете – обикновено не съдържат по-малко захар от безалкохолното вино. Така че, ако се съобразявате и с приема на захар, освен с този на алкохол, може би е по-добре да избирате безалкохолно вино, вместо безалкохолен коктейл.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay