Напуснете работа!

Ощетявате предимно себе си, ако не полагате достатъчно усилия

Напуснете работа!

Не съществува идеална работа. На първо място сме човешки същества, които от време на време си мечтаят да захвърлят всичко и да се махнат от своята собствена реалност. Тези моменти обикновено са твърде кратки, за да се приемат насериозно. В случай че при вас непоносимостта към работата продължава ден след ден, трябва да се замислите дали това, което вършите, наистина е подходящо.

Има много фактори, които биха могли да окажат влияние на желанието за работа. Може би познавате себе си достатъчно добре и с ръка на сърцето ще кажете, че проблемът не е във вас. То тогава най-вероятно не сте на правилното място. Ако все още се колебаете дали трябва да промените нещо, проследете един свой ден, за да разберете истината.

Сутрин
Още с първите звуци от алармата в съзнанието ви се загнездва едно особено неприятно усещане – и днес сте на работа. Ако пък през нощта се будите в лошо настроение именно поради тази причина, то максимално бързо спрете с мъчението. Ще направите услуга не само на себе си, а и на своя работодател – едва ли сте особено продуктивни, когато единственото, което изпитвате към тази работа, е неприязън. Колкото повече наближавате офиса, толкова ви се отщява да прекарате поредния натоварен ден там. Тогава нека именно той ви е последен.

Обед
Ако обичате една работа, времето ви минава бързо и не усещате кога е станало време за обед. Но при положение, че в 11:59 вече сте с яке и портмоне в ръка, то едва ли престоят в офиса ви е особено приятен. Друг признак, по който може да разберете, че е по-добре да напуснете работното си място не само за обед, е умишленото забавяне след приключване на яденето. Говорите по телефона, пушите една или две цигари, ходите бавно, като не забравяте да минете през кухнята, за да си направите кафе. Целенасоченото "бягство" от офиса обикновено означава, че хич не ви се връща там. Тогава наистина по-добре недейте.

Вечер
Имате уговорка за тридесет минути след края на работния ден, при положение, че пътят ви дотам е 45, и за вас не е проблем да се измъкнете малко по-рано. Но опцията да останете един път седмично след работа, за да довършите дневните си задачи, ви кара да настръхнете, нали? Нищо, че сте си взели по-дълга от позволената обедна почивка. Тогава едва ли сте отдадени на своята професия и нищо не би могло да промени нагласата ви. Ако си мислите, че парите са основната мотивация, а вашите са недостатъчно, грешите. Човек първо трябва да даде всичко от себе си, а след това да очаква съответното заплащане.

24 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 26.10.2011|17:31
При тази безработица, колкото и кофти работа да имаш сериозно ще се замислиш дали да я напуснеш, да не говорим, че пред много хора стоят и други условности като възраст, образование, финансови затруднения в семейството и пр. Въпреки това съм забелязала, че хората, които харесват и обичат работата си не само са си решили проблема със стреса и кофти настроението сутрин, но и са доста по-успешни.
2
Не е посочен 26.10.2011|14:40
Предвид ситуацията в България не е много лесно човек да се реши да си напусне работата, само защото не я обича. Безспорно е много трудно да работиш това, което дори мъничко не ти харесва. Казвам го от опит, всичко, описано в статията е вярно. Била съм на работа, която едва понасях, въпреки че ми позволяваха да отсъствам, да удължа обедната почивка, дори по-високото заплащане не успя да ме убеди да остана. Неприятната работа е живо изтезание на нервите. За съжаление, много хора се примиряват с нея по една или друга причина, най-вече заради семейството.
1
Не е посочен 26.10.2011|12:46
Добре казано! Много хора просто си правят каквото си поискат на работа, без да мислят дали наистина са полезни и искат много пари. Това никога не съм го разбирала. Като не ти е интересно и не ти доставя удоволствие, защо го правиш? Търси си нещо, което да ти харесва и да ходиш с кеф на работа. Хората са казали: "Намери си работа, която харесваш, за да не усещаш, че работиш!".
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay