Жените, бизнесът и технологиите

Жените и технолгиите

Жените, бизнесът и технологиите

Да правиш бизнес в дигитален свят? Може да не ни допада, но се налага, просто защото избор няма.

 

Всички сме виждали жени с брилянтни умове, буквално да изтъпяват, когато се докоснат до мейли, съобщения, Facebook. Те предпочитат лични контакти и химикал върху хартия.

 

 

Да, обаче светът на бизнеса се мени постоянно и много динамично. Всяка минута се движи напред, към технологична революция и момичетата, които не схващат и не искат, неминуемо изостават.

 

За да бъдат на върха на корпоративната йерархия, дамите трябва да се променят. И за това има 5 безболезнени начина да повишим технологичното си IQ, без да оставаме с усещането, че четем набор от инструкции на стерео уредба.

 

Посветете се

За да промените мнението си, трябва да промените мнението си. Звучи глупаво, но е факт. Направете си ежедневен ангажимент да използвате технология на една ръка разстояние за сметка на по-старите методи. Да момичета, иска ни се да може да пипнем, усетим и изговорим, но това вече не е начина за правене на бизнес. Днес - напишете съобщение на някой, в отговор на въпрос. Пратете мейл на клиент или дори приятел. Влезте във Facebook и го разгледайте. Няма да ви ухапе. Там ще откриете колегите си, което ще се отрази добре на социалния ви статус и контактите ви.

 

Образовайте се

С раждането на интернет, вече не е нужно днешните жени да са необразовани, относно последните  технологични формати, които навлязоха в света на бизнеса. Отделяйте 15-20 минути на ден, за да прочетете как се използват технологичните инструменти, конкретно във вашата сфера на дейност. Google предлага изобилие от четива, самоучители, примери, информация... Ако работите с Excel, разгледайте за последни новости и трикове около него, например.

 

Идете на училище

В днешно време може да намерите онлайн или лични курсове за... общо взето всичко. Ако използвате специализиран софтуер в работата си, намерете курс, който да ви направи перфектни в употребата му. Да станеш технологично грамотен отнема време, но е абсолютно необходимо в днешната работна среда.

 

Интегрирайте се

Колкото по-често използвате един инструмент, толкова по-добри ставате с него. Интегрирайте технологиите в различни аспекти от живота си. Пишете често на приятелките си, вместо да прекарвате 1 час на телефона. Свържете се със познати, стари и нови във Facebook – хора, които ще ви поддържат интереса и ще ви карат да се връщате там.

 

Адаптирайте се

Добрата новина е, че до сега би трябвало да сте богиня на технологиите. Лошата новина е, че технологиите продължават да се развиват дори в тази дадена секунда. Изисква се голямо усилие да бъдеш постоянно в час с всички иновации. За това – абонирайте се за някое списание по темата или си запаметете такива сайтове на компютъра, така че всеки ден да се информирате.

 

Колкото по-комфортно се чувствате в компанията на технологиите, толкова по-добре ще може да си вършите работата. Проучете кои методи на комуникацията предпочитат хората, с които вие работите и станете факир в тях. Със сигурност ще има възвращаемост.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay