По-добре безработна, отколкото психически обременена

Да си безработна е по-малкото зло

По-добре безработна, отколкото психически обременена

Лошата, несигурна или нежелана работа е по-депресираща от безработицата и оказва негативно влияние върху психичното здраве на служителя, съобщи Дейли експрес.

 

Данните от проучването на специалисти от Австралийския национален университет показват, че хората, които са изправени пред сериозни професионални предизвикателства и не получават съответното възнаграждение за това, са изложени на по-голямо напрежение от безработните.

 

Досега се смяташе, че безработицата е причина за по-сериозен стрес и депресия. Резултатите от изследването на австралийските специалисти обаче показват, че за психичното здраве на човека е по-добре той да е безработен, отколкото да има тежка и неподходяща за него работа.

 

Колкото са по-големи предизвикателствата и по-неблагоприятни условията на работа, толкова по-сериозни са вредите за психичното здраве на служителя.

 

"От психологическа гледна точка качеството на работата е изключително важен фактор и трябва да се взима предвид при проектирането на професионалната политика. На този етап тя се базира върху схващането, че каквато и да е работа е по-добре от никаква, тъй като трудът предоставя икономическо и лично благополучие", казва д-р Питър Бътъруърт от изследователския екип.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay