Научно доказано: Скарлет Йохансон е идеалната жена!

Кои дами се нареждат след нея в класацията?

Научно доказано: Скарлет Йохансон е идеалната жена!

Скарлет Йохансон е най-близо до физическото съвършенство сред знаменитостите.

Скорошно проучване показва, че Йохансон притежава така нареченото "златно сечение" или наричано още златна пропорция. За математиката това е число, което показва съотношение на части. В света на красотата обаче това е пропорцията за идеалното човешко тяло.

Проучването е направено от марката за бельо Bluebella, която анализира фигурите на водещи знаменитости. Оказва се, че мерките на Скарлет за талия, бюст и бедра покриват на 96.4% златната пропорция на древните гърци.

От марката решават да направят изследването и класацията, след като случайно се натъкват на теорията за златната пропорция. Желанието им е да направят размерите за новата си колекция възможно най-съвършени и удобни за всички дами.

Научно доказано: Скарлет Йохансон е идеалната жена!

Учените винаги са изследвали пропорциите на красивото лице, но никога до сега не са прилагали този метод за останалата част от тялото. Изследването поставя на второ място в класацията Ким Кардашиян с 96.3%, а на трето - 69-годишната актриса Хелън Мирън с 95.6%.

Научно доказано: Скарлет Йохансон е идеалната жена!

Изследвани са били също така и звезди от миналото. Сред тях най-напред в класацията е поставена Мерилин Монро, която е само на 6% от съвършенството.

Но не само дамите с по-закръглени форми заемат по-предни места в класацията. Там могат да бъдат видени и много жени с атлетични фигури.

Камерън Диас е шеста, а моделът Ел Макферсън е на седмо място. Сред първите можем да видим още актрисата Салма Хайек и певицата Кейти Пери.

Научно доказано: Скарлет Йохансон е идеалната жена!

Накрая на изследването от Bluebella установяват с радост, че в него влизат жени с различни размери и с всякакви пропорции. Това показва, че не е задължително да имаш точно определен тип телосложение, за да си близо до златната пропорция.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

7 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay