Сигурни сме, че когато правите домашен сладкиш, се сблъсквате често с дилемата "лесно или ефектно”. Днешната рецепта, предоставена ни така любезно от нашите колеги от Kulinar.bg, е съчетание именно от тези две на пръв поглед несъвместими качества - приготвя се изключително бързо, а в същото време изглежда впечатляващо. Да не споменаваме и невероятно нежния ѝ вкус, който ще откриете сами, след като последвате описаните по-долу стъпки.
Необходими са ви:
400 г заквасена сметана
200 г течен шоколад
10 г желатин
1 пакетче крем за торта на прах
1200 мл прясно мляко
50 г орехови ядки
5 с.л. конфитюр
1 пакет обикновени бисквити
3 готови рула
Начин на приготвяне:
Поставете кухненско фолио на дъното на форма за торта с подвижен ринг, за да обърнете после тортата по-лесно. Нарежете рулата на кръгчета по около 1,5 см всяко и ги наредете на дъното на формата, поставени плътно едно до друго и по стените.
Разбийте сметаната и течния шоколад с миксер. Добавете разтворения на водна баня или в микровълнова желатин, като бъркате непрекъснато. Пригответе крема за торта според указанията на опаковката.
Изсипете сметановата смес във формата и загладете добре. Изсипете и конфитюра и отново загладете. Наредете потопените в подсладено мляко бисквити. Върху тях поставете белия крем и поръсете върху него ядките. За да има по-голяма стабилност тортата, добавете за финал още един пласт бисквити, накиснати в мляко.
Оставете я в хладилник за поне 5-6 часа, а ако имате възможност, най-добре я сервирайте на другия ден. Обърнете я върху поднос, залейте с глазура по желание и украсете с въображение.
Още сладки изкушения от Kulinar.bg:
Бананово кремче
Мини кифлички с шоколад
Бисквитено руло
12 | 0 |