Носенето на грим всеки ден може да подобри вида на кожата ни?

Носенето на грим всеки ден може да подобри вида на кожата ни?
Canva

Ескпертите по красота винаги са твърдели, че ключът към чистата кожа е добра рутинна процедура за почистване, целеви съставки като салицилова киселинахидроколоидни пластири и по-малкото е повече, когато става въпрос за грим.

Но написледък все повече се говори за грима и ролята му в грижата за кожата:

Как носенето на грим всеки ден може да е от полза за вашата кожа?

"Носенето на грим с SPF или антиоксиданти наистина може да предпази кожата от стресовите фактори на околната среда", обяснява Кимбърли Мийд, клиничен ръководител в магазина за красота Face the Future пред POPSUGAR. "Това от своя страна може да предотврати увреждане като пигментация или преждевременно стареене. В някои случаи гримът може също да блокира хидратацията, особено когато се нанася върху добра основа за грижа за кожата."

Мийд също така обяснява, че много съвременни продукти за грим съдържат хидратиращи съставки като хиалуронова киселина, които могат да помогнат за поддържане на кожата овлажнена през целия ден. "Това създава илюзия за по-добра кожа, особено ако продуктите не са комедогенни и са предназначени да подобрят здравето на кожата", обяснява тя.

Един фактор, който може да стои зад подобряването на качеството и текстурата на кожата, е, че това може да има положителен ефект върху нашите хигиенни навици. Ежедневното носене на грим често насърчава хората да приемат последователна рутина за почистване. Това може да бъде от полза за поддържане на здравето на кожата. Правилната рутинна процедура за почистване помага да премахнете не само грима, но и мръсотията, излишната мазнина и замърсителите, които се натрупват през целия ден. Ключът обаче е да използвате правилните продукти. Ако почиствате старателно и нежно, можете да предотвратите запушени пори и пъпки, които често са резултат от оставянето на грим върху кожата. Действието на редовно почистване също може да помогне за обмяната на клетките, оставяйки кожата да изглежда по-свежа и сияйна.

Все пак трябва да се отбележи, че ако не почиствате правилно, носенето на грим може да има неблагоприятен ефект. Неотстраняването на грима правилно е една от най-големите грешки, които хората правят. Ако гримът остане върху кожата за една нощ, той може да улови мръсотия, омазняване и мъртви кожни клетки, което води до запушени пори и възпаление. Освен това определени съставки в грима, като аромати, консерванти или силикони, могат да раздразнят кожата с течение на времето Ежедневната употреба на такива продукти може да допринесе за дългосрочни проблеми, включително чувствителност, зачервяване и дехидратация, ако не се противодейства със силна рутинна грижа за кожата.

Какво трябва да имате предвид?

Правилното почистване и ексфолиране са от решаващо значение, за да се избегне натрупването на продукти и запушените пори. Двойното почистване вечер, като се използва почистващ препарат на маслена основа, последван от нежен почистващ продукт на водна основа, е отличен начин да гарантирате, че целият грим е напълно отстранен. Освен това е важно да изберете продукти за грим, които отговарят на вашия тип кожа. имате мазна кожа, например, потърсете матиращи продукти без мазнини, докато тези със суха кожа могат да се възползват от хидратиращи кремообразни формули.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay