Няколко актриси, които бяха достатъчно смели, за да пожертват красотата си за роля

Няколко актриси, които бяха достатъчно смели, за да пожертват красотата си за роля

Наистина талантливите актриси могат да влязат в много различни роли, включително тези, в които трябва да се трансформират в наистина непривлекателни жени. За да направят трансформацията да изглежда истинска, те трябва да правят много различни неща: да свалят или да качат килограми за много кратко време, да носят широки дрехи или да прекарват много време в гримиране, което да прикрие красотата им.

Всички тези усилия се оценяват както от зрителите, така и от филмовите критици. 4 от актрисите, за които ще ви разкажем, дори бяха наградени с най-престижната награда в света на киното - "Оскар".

Ето няколко страхотни актриси, които могат да изиграят както фатални красавици, така и супер непривлекателни жени.

1. Кейт Уинслет

Кейт е изиграла много красиви жени, но именно ролята на неграмотна германка й печели наградата "Оскар" за най-добра женска роля. Благодарение на таланта си и гримьорите, в тази роля Кейт изглежда много по-възрастна и много по-грозна.

2. Натали Портман

Натали Портман е известна като много различна актриса. За ролята си във "V като Вендета" Портман беше достатъчно смела да обръсне главата си, а в Призраците на Гоя тя изиграва жена, жертва на испанската инквизиция.

3. Камерън Диас

Камерън Диас е типична холивудска блондинка с очарователна усмивка, която много трудно се представя като непривлекателна жена. Въпреки това, във филма от 1999 г. "Да бъдеш Джон Малкович", Камерън играе непривлекателно момиче. Липсата на грим и куп тъмни къдрици на главата й я накараха да изглежда подходяща за ролята и заради това тя беше номинирана за престижни награди като BAFTA и Златен глобус.

4. Никол Кидман

Никол Кидман спечели своя "Оскар" през 2003 г. за ролята на писателката Вирджиния Улф в "Часовете". Благодарение на грима тя приличаше много на своя прототип. А списъкът с филми, в които актрисата играе красиви жени, наистина е дълъг: Мулен Руж, Другите, Студената планина, Австралия, Принцесата на Монако и много други.

5. Шарлиз Терон

Шарлиз Терон се е появала в роли на фатални красавици много пъти, но истинското признание и любов на филмовите критици дойде с ролята й в "Чудовище". В този филм актрисата играе сериен убиец. За да постигне трансформацията, тя трябвало да качи повече от 10 килограма и изглежда отвратително благодарение на работата на някои доста талантливи гримьори. За ролята си в "Чудовище" Терон беше отличена със "Златен глобус", "Оскар".

6. Мишел Пфайфър

Холивудската красавица Мишел Пфайфер се превърна в страшна стара вещица в "Звезден прах". И когато тя стана млада във филма, бяхме абсолютно изумени от това колко красива е тя все още. Тя беше на около 50 години, когато работеше върху този филм.

7. Ан Хатауей

Ан Хатауей изигра ролята на Фантин в "Клетниците" по романа на Виктор Юго. Героинята на Ан трябваше да нахрани себе си и дъщеря си, така че тя трябваше да продаде косата, зъбите си и да стане проститутка.

За да изиграе тази роля, за много кратък период от време тя трябваше да свали повече от 10 килограма и да отреже косата си и то пред камерата - тази сцена всъщност е абсолютно реална. За ролята си в "Клетниците" Ан получи "Златен глобус" и "Оскар".

8. Дрю Баримор

Дрю Баримор е на големия екран още от 5-годишна възраст. Първият й успех е след ролята й в "Извънземното". Дрю израсна на екрана и можехме да я видим по различни начини - изключително красива и когато беше пълничка като тийнейджър със скоби на зъбите във филма "Целуни ме".

9. Гуинет Полтроу

За ролята в комедията "Свалячът Хал", обличат Гуинет в специален костюм, който я кара да изглежда с 15 килограма по-тежка, отколкото е. Актрисата признава, че когато е ходила по улиците с този костюм, хората не са я разпознавали и са отклонявали погледите си от нея и това я накарало да осъзнае колко е труден живота на хората с наднормено тегло.

10. Лина Хийди

Тази английска актриса има доста добри роли във филмографията си, но стана истински известна след ролята си на Церсей Ланистър в сериала Игра на тронове. За тази роля трябваше да и направят белези по лицето, чрез грим, и да има грозни зъби и напукани устни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay