Няколко грешки, които допускаме, когато използваме сешоар

Няколко грешки, които допускаме, когато използваме сешоар

Изсушаването и оформянето на косата след душ е доста лесен процес, но и той  си има тънкости, като всеки друг. Оказва се, че доста хора допускат грешки при изсушаването на косата. Ето някои от най-често срещаните грешки:

1. Изсушаване на косата с много горещ въздух

Почти всички сешоари имат режим на студен въздушен поток и това не е грешка на производителя. Включете бутона в режим на студено, за да фиксирате резултатите от оформянето на косата. Студеният въздух ще предотврати цъфтенето на косата и накъсването на косъма.

2. Избор на неправилна посока на въздушния поток

Ако сушите косата си от краищата към корените, косъмът ще се накъса и косата ви ще изглежда по-обемна и суха. Правилната посока на сушене е от корените към краищата. Така косата ви ще изглежда по-гладка и бляскава.

3. Държите сешоара неправилно

Държенето на сешоара с доминираща ръка изглежда естествено. Но не е правилно, защото се нуждаете от тази ръка за оформяне на кичурите. Това ще ви помогне да оформите косата си по-добре.

4. Издърпване на косата надолу

Издърпването на кичурите надолу не е най-добрият вариант, защото по този начин косата няма да има никакъв обем. Повдигнете кичурите и изсушавайте корените по този начин. Така ще имате красива гладка и обемна коса.

5. Държите сешоара твърде близо до главата си

Ако държите сешоара прекалено близо до главата си, косата ви ще стане по-крехка и също така може да изгорите кожата на главата си.

6. Не разделяте косата си на сектори(кичури)

Често сушим цялата си коса наведнъж, но ако разделите косата на 4 или 5 части, ще стане много по-бързо и лесно.

7. Държите косата си увита в кърпа твърде дълго

Не оставяйте кърпата на главата си за повече от 30 минути, особено ако е памучна. Частиците от тази тъкан създават ефект на триене и правят косата по-уязвима по време на последващото сушене със сешоар. Използвайте по-мека кърпа от микрофибър и оставете косата за не повече от 10 минути в нея. Важно: гъстата коса трябва да бъде на 50% суха, преди да я сушите със сешоара, а по-тънката коса- на 80%.

8. Забравяте за топлинната защита

Този съвет ще бъде изключително полезен за тези, които използват сешоар поне веднъж седмично или дори по-често. Нанесете топлинна защита върху косата си, за да я предпазите от евентуални повреди при излагане на горещ въздух. Има най-различни продукти, които предлагат топлинна защита.

9. Излизате навън твърде бързо

След като приключите с изсушаването на косата, не бързайте да излезете навън. Драстичната промяна на температурата ще се отрази не само на обема на косата, но и ще увреди кожата на главата ви.

10. Не почиствате сешоара

Почиствали ли сте някога мрежата на сешоара? Крайно време е да направите това, защото не само че мръсотията уврежда устройството, но и може да навреди на косата ви. Отворите се пълнят с мръсотия, прах, лепкави продукти за коса, частици и т.н. Всички те забавят въздушния поток, което води до повишаване на температурата на сешоара. В крайна сметка той може да се запали.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay