Няколко прически, които могат да причинят главоболие

Няколко прически, които могат да причинят главоболие

Главоболието може да бъде причинено от различни неща: стрес, високо кръвно налягане, нараняване или дори времето може да го предизвика. Начинът, по който сте избрали да носите косата си, също може да бъде основен фактор за главоболието. Някои прически, които оказват натиск върху скалпа ви, могат да доведат до главоболие. 

Ще споделим с вас кои прически могат да причинят главоболие. И не забравяйте да прочетете допълнителните съвети как да се справите с това и кои прически са безопасни:

1. Конска опашка

Под космените фоликули и в скалпа има много чувствителни нерви, заради които усещате болка. Конската опашка може да предизвика усещане за стягане в много нерви наведнъж, което може да доведе до главоболие. Това състояние е доста често срещано и всяка жена, която носи конска опашка, го е изпитвала.

2. Ленти за глава

Хората, които носят тесни ленти за глава, също могат да получат главоболие. Това се счита за външно главоболие при компресия и може да възникне, когато нещо, което носите на главата си, оказва непрекъснат натиск върху челото или скалпа ви. Този тип главоболие често се описва като умерено, постоянно и най-много боли в областта, където обектът натиска главата ви. 

3. Стегнати плитки

Прекалено стегнатите плитки също могат да причинят главоболие. Когато косата ви е сплетена прекалено плътно, тя оказва допълнителен натиск върху скалпа ви и в допълнение към това уврежда косата и това може да доведе до главоболие. Смята се, че някои хора са по-податливи на такова главоболие от други. Например някои жени могат да имат по-чувствителен скалп по време на менструалния си цикъл и следователно да имат по-силно главоболие. 

4. Екстеншъни

Екстеншъните могат да придадат много гъстота на косата ви и да я направят много красива, но могат да причинят и главоболие. Добавянето на толкова голяма тежест към косата създава напрежение върху главата ви и прекомерното дърпане по скалпа и космените фоликули може да доведе до чувствителност на нервите в скалпа. За разлика от всяка друга прическа, удължаването на косата се носи постоянно, което води до непрекъснат натиск върху скалпа ви.

Как да се справите с този тип главоболие:

Нежно масажирайте скалпа си в областта, където усещате болка и поемете дълбоко въздух.

Избягвайте ненужните шапки и аксесоари за коса.

Помислете за прически, които не оказват прекалено голям натиск върху скалпа ви: хлабав кок, нисък кок или по-разпусната плитка.

Наспивайте се.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay