Този чийзкейк е с перфектния размер: той се реже на малки филийки, които няма да ви карат да се чувствате виновни, че хапвате втора порция. Препоръчваме да обвиете формата за торта два пъти в алуминиево фолио, за да сте сигурни, че парата няма да попадне в чийзкейка и да го намокри.
Необходими продукти:
За блата:
16 бисквитки Орео, натрошени
3 с. л. разтопено масло
щипка сол
За чийзкейка:
2 блокчета крема сирене
1/2 ч. захар
1/4 ч. кафява захар
1/4 ч. заквасена сметана
2 големи яйца
1 ч. л. ванилов екстракт
1/4 ч. л. сол
1 с. л. брашно
10 бисквитки Орео
бита сметана, за украса
натрошени бисквити Орео, за украса
шоколадов сирон, за украса
Начин на приготвяне:
Пригответе формата, в която ще правите чийзкейка и я напръскайте със спрей за готвене. Комбинирайте орео трохите, разтопеното масло и солта. Изсипете сместа във формата и я притиснете към дъното с помощта на чаша.
Сложете във фризера за 20 минути.
В голяма купа, с помощта на миксер, разбийте крема сиренето със захарта и заквасената сметана. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате. Добавете ванилията, солта и брашното и разбъркайте добре.
Натрошете 10-те бисквити и ги добавете към тази смес.
Изсипете сместа върху готовия блат и ударете формата от плота няколко пъти, за да излязат балончетата въздух.
Увийте формата с алуминиево фолио плътно, няколко пъти.
Налейте 1 чаша вода в съда на мултикукъра и отгоре сложете формата.
Пуснете уреда за около 30 минути.
Оставете десерта да изстине за поне 4 часа или за цяла нощ.
Преди да сервирате, украсете чийзкейка с натрошените бисквити, битата сметана и шоколадовия сироп.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |