Особени характеристики на тялото, които карат жените да се притесняват, а няма за какво

Особени характеристики на тялото, които карат жените да се притесняват, а няма за какво

Психолозите отбелязват, че самочувствието понякога се основава на това колко добре хората си мислят, че изглеждат. Комплексите за външния вид често се появяват в резултат на небрежни думи от най-близките ни хора или когато сравняваме тялото си с лъскавите стандарти за красота от списанията. А в повечето случаи няма за какво да се притесняваме и "дефектите", които имаме всъщност не са чак толкова лоши. 

Целулит

Целулитът се среща при 80–90% от жените, независимо от техния размер и тегло. Видимостта на целулита може да варира при различните жени.

Несъвършени крака

Много жени са загрижени за това колко прави са краката им. Някои се притесняват толкова много, че не носят къси рокли, поли или къси панталони или се увиват на плажа. Междувременно опитът на знаменитостите показва, че спазването на стандартите за идеални пропорции не е необходимо, за да се покори подиума или червения килим. Дори най-добре платената манекенка в Англия Кейт Мос призна, че има криви крака и че го има предвид при избора на обувки. Актрисата Анджелина Джоли бе избрана за най-красивата жена в света през 2006 г. Сега някои медии я обвиняват, че е твърде слаба, но това не й пречи да носи мини пола и да показва краката си публично.

Стърчащи уши

Някои жени дори се срамуват от формата на ушите си и да се опитват да ги скрият под косата си или да използват шапки. От друга страна, знаменитостите дават пример, че можете да изглеждате страхотно, дори ако имате стърчащи уши.

Големи ходила

Жените с големи крака понякога трябва да прекарват много време в търсене на подходящи обувки в магазина, но това не ги прави по-малко привлекателни. Ума Търман признава, че не харесва тялото си и големите си крака, докато не започва снимките с Куентин Тарантино, който й помага да стане по-уверена. А Моника Белучи, чийто размер на обувките е 42, не се страхува да привлече вниманието към краката си с помощта на луксозни обувки на висок ток.

Не толкова перфектни колене

Някои жени се притесняват да носят къси поли, защото не обичат да показват коленете си. Модният изследовател Dawn O’Porter отбелязва, че тази част от тялото поражда повече безпокойство у хората, отколкото дори талията. А знаменитостите препоръчват да показвате коленете си въпреки всичките ви несигурности.

Много големи очи

Тези, които имат големи изразителни очи, също могат да бъдат недоволни от формата и размера им. И може да бъде наистина изненадващо за жените с малки очи, които правят всякакви трикове, за да накарат очите си да изглеждат по-големи с грим, упражнения и дори пластични операции.

"Ягодови" крака

Тази характеристика има научното наименование "keratosis pilaris". Това е много често срещана форма на суха кожа, характеризираща се с космени фоликули, които са запушени. Обикновено изчезва до 30-годишна възраст. 

Голямо чело

Често хората се срамуват от голямото си чело и се опитват да го скрият с коса или аксесоари за коса. 

Прекалена височина

Високите жени понякога се чувстват неудобно. Има обаче такива, които са успели да преодолеят своите комплекси и да намерят предимства във височината си. Актрисите Никол Кидман и Брук Шийлдс са сред тях, които уверено подчертават дългите си крака с високи токчета.

Големи зъби

Големите зъби са генетична черта. Знаменитости с милиони фенове дават пример за това как да се усмихват широко, превръщайки усмивката си в позитив, вместо негатив.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay