Вторник в 10ч. е пикът на стреса

Кой е най-стресиращият ден?

Вторник в 10ч. е пикът на стреса

Ще кажете, че всеки ден, почти целият прекаран между четири стени и пред монитор, безспорено е стресиращ. Но кой от петте работни у нас е най-вреден за спокойствието и добрия вътрешен баланс? Изследване сред 3 000 офис служители на възраст между 18 и 45 г. разкрива, че най-стресиращият момент от работната седмица е във вторник, 10 часа, съобщи в. Telegraph. 

 

Половината от работещите британци посочват като най-натоварващ интервал от работната седмица предиобеда във вторник.

 

Понеделникът изненадващо не е толкова натоварващ за повечето служители, тъй като тогава все още загряват за работния процес, а и имат да споделят клюки, новости и впечатления от телевизионни предавания от уикенда.

 

Във вторник реалността се завръща с пълна сила като пикът й е около 10 часа, когато служителят осъзнава, че вече има десетки неотговорени служебни имейли, затрупан е от папки и неотложни задачи, а краят на седмицата изглежда много далеч.

 

Проучването за нивото на стреса през работната седмица разкрива още, че една четвърт от анкетираните редовно се чувстват напрегнати на работното място, като за три четвърти пикът обикновено е около 11:16 всеки ден. Един от петима пък е твърде напрегнат още преди девет часа. 

 

Четирима от всеки 10 обвиняват за стреса си тежките графици, една трета - трудните клиенти, трима от 10 – шефа си, а един от 6 - колегите си, за това, че не обръщат внимание на призивите за помощ.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay