Патладжанът е един от тези вкусни зеленчуци, които обаче са сезонни и можем да им се наслаждаваме само през няколко месеца от годината. Затова трябва да се възползваме максимално от това време. Патладжанът не съдържа мазнини и натрий и е ниско калоричен, което го прави страхотен за нашето тяло. Ето как да си приготвите печен патладжан по гръцки:
Необходими продукти:
1 голям патладжан, нарязан по дължина
сол
2 с. л. зехтин
черен пипер
балсамов оцет
натрошено сирене фета
червен пипер
листа от риган
Начин на приготвяне:
Загрейте скарата.
Наредете патладжаните с кожата надолу в една тава и поръсете със сол. Оставете така за 30 минути.
Намажете патладжаните със зехтин.
Сложете ги на скарата и печете от 2-те страни за по 4-5 минути.
Когато махнете патладжана от скарата трябва да го задушите в съд с капак или найлонова торбичка.
След това поръсете патладжана с балсамовия оцет, сиренето фета, червения пипер и листата риган.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |