Лазаня от патладжани

Лятна лазаня

Лазаня от патладжани

Лазанята е едно от най-вкусните ястия, които съществуват, но в повечето случаи не е особено подходяща за лятото. В лазанята се слагат много продукти и повечето от тях са тежки и мазни и не са подходящи за горещото време. Днес ще ви предложим една рецепта за лазаня от падладжани, която освен че е подходяща за лятото, е и вегетарианска.

Рецепата е за 4 порции. Цялото време за приготвяне е 1 час и 30 минути, като 15 минути- самото приготвяне, а останалото време е за печене.

Лазаня от патладжани

Необходими продукти:

3 големи патладжана

сол

1 супена лъжица зехтин

3 скилидки чесън

1 глава лук

2 ч. л. риган

черен пипер

1 бутилка доматен сос

200 гр. сирене

1/2 чаша пармезан

1 голямо яйце

1/4 чаша магданоз

1 опаковка моцарела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Отрежете крайщата на патладжана и го нарежете на тънки филийки. Направете същото и с останалите 2. Поставете филийките патладжан в една тава и го посолете. Нека остане така за 20 минути. След това го подсушете с кухненска хартия.

В голям тииган, на средна температура загрейте мазнината. Сложете чесъна за 1 минута, след това добавете лука и ригана. Добавете сол и черен пипер и оставете на котлона, докато лукът стане златист. Добавете и соса.

В средно голяма купа сложете сиренето, пармезана, яйцето и магданоза.

Вземете тавата, в която ще правите лазанята и сложете тънък слой от соса, след това един ред патладжан, след това един слой от сирената и след това един слой кръгчета моцарела. Повторете това, докато напълните тавата.

Покрийте с фолио и печете 35 минути. След това поръсете с магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay