Както вече споменахме, пилешките гърди са много подходящи за лесна и бърза делнична вечеря, така че ви предлагаме още един начин, по който можете да ги приготвите.
Тази рецепта е идеалният начин да освежите пилешките гърди с ярки средиземноморски вкусове, без да изцапате всички тенджери и тигани в кухнята си.
Това пиле по средиземноморски може да се комбинира с любимите ви гарнитури- картофи, ориз, кус-кус, салата и т.н.
След като опитате тази рецепта, със сигурност ще я включите в седмичното си меню.
Ето как да приготвите вкусно пиле по средиземноморски:
Необходими продукти:
1/4 ч. брашно
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
4 пилешки гърди
1/4 ч. сушени домати
4 с.л. зехтин
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 ч. бяло вино
1 ч. пилешки бульон
сокът от 1 лимон
1/4 ч. пресни зелени билки (като риган, див лук и/или мащерка)
отцедени каперси или маслини без костилки, за сервиране
Начин на приготвяне:
В плитка чиния смесете брашното, солта, мащерката, черния пипер и червения пипер. Трябва всяко парче месо да се потопи в тази смес, от всички страни.
В голяма тенджера на среден огън загрейте 2 супени лъжици зехтин. Гответе пилето, като го обръщате от време на време, докато стане златисто от двете страни, 2 до 3 минути. Прехвърлете в чиния.
В същия тиган загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин. Гответе лука, като разбърквате от време на време и добавяте 1 до 2 супени лъжици вода, ако лукът стане твърде тъмен, докато омекне и започне да се карамелизира, около 12 минути.
Добавете сушените домати и чесъна и гответе още около 1 минута. Добавете виното, бульона и половината лимонов сок. Оставете да къкри на умерен огън и гответе, като разбърквате често, докато се сгъсти достатъчно, около 10 минути. Намалете котлона и върнете пилето в тигана. Сложете капак и гответе, докато пилето се сготви, 7-8 минути.
Свалете от огъня. Изстискайте останалия лимонов сок отгоре. Поръсете с нарязаните билки и каперсите или маслините.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |